Bitlis parsel parsel satılmaya başlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitlis’te belediyeye atanan kayyımlar ile AKP’liler, kentte 676 gayrimenkulü 393 milyon 511 bin TL’ye sattı.

 

Bitlis merkez ve bağlı ilçelerinde kayyımların ve AKP’li yöneticilerin yüzlerce taşınmazı sattığı ortaya çıktı. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Bitlis Milletvekilli Hüseyin Olan, kaç taşınmazın satıldığı ve gelirin nerelere harcandığına dair Meclis’e soru önergesi verdi.

 

 

Önergeye 25 Ocak’ta yanıt veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Bitlis ve ilçe belediyeleri tarafından son 10 yıl içinde 676 adet gayrimenkulün satıldığını paylaştı. Bu gayrimenkullerin toplamda 393 milyon 511 bin liraya satıldığına yer verdi.

 

Gelirlerin nereye gittiğine dair yanıt yok!

 

Bakanlık yanıtında, sadece merkez belediyesinin 165 adet gayrimenkul sattığı aktarıldı. Gayrimenkullerin 261 milyon 225 bin liraya satıldığı ifade edildi. Satıştan elde edilen gelirin nerelere harcandığına dair ise muğlak bir yanıt verildi. Yanıtta, gelirin “altyapı ve üstyapı yanı sıra yatırım projelerin” harcandığı belirtildi.

 

AKP tarafından yönetilen ve 145 adet gayrimenkulü satan bir diğer belediye ise Tatvan Belediyesi oldu. Belediye, gayrimenkulleri 71 milyon 638 bin liraya sattı. Yanıtta yer alan bilgilere göre; belediye bu satıştan elde ettiği gelirler ile personel maaşlarını ve esnaf alacaklarını ödedi.

 

Borçu satışla ödedi

 

2016 yılında kayyım atanan ve şu an AKP yönetiminde olan Mutki Belediyesi, 2 adet gayrimenkul satışı gerçekleştirdi. Bu gayrimenkullerin karşılığı ise 5 bilyon 171 lira tuttu. Satıştan elde edilen gelir, personel ve emekli işçilere harcandı.

 

2016 yılında kayyım atanan ve 2019 seçimlerinde Saadet Partisi’nin yönetmeye başladığı Hizan Belediyesi, 2 gayrimenkulün satışını gerçekleştirdi. Bu gayrimenkullerin karşılığı ise 258 bin lira oldu.

 

AKP yönetimindeki Adilcevaz Belediyesi, 3 adet gayrimenkulü 9 milyon 180 bin liraya sattı. AKP’li Yolalan Belde Belediyesi, 6 adet gayrimenkulün satışını gerçekleştirdi. 5 milyon 496 bin liraya satılan bu gayrimenkullerden elde edilen gelirler ile belediyenin borçlarına harcandığı ileri sürüldü.

 

Kayyım yönetimindeki Güroymak Belediyesi ile Gölbaşı ve Ovakışla Belde Belediyeleri de çok sayıda gayrimenkulü yok pahasına sattığı ortaya çıktı. Satılan gayrimenkullerden elde edilen gelirin nereye harcandığına dair bilgi ise verilmiyor. Kaynak: MA

 

Serhat News

 

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bitlis parsel parsel satılmaya başlandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir