Büyük Okyanus kıyısındaki Kamçatka’da 6.9 büyüklüğünde deprem

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rusya’nın doğusunda Büyük Okyanus kıyısındaki Kamçatka bölgesinde 6.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem korku ve paniğe yol açtı.

Rusya Bilimler Akademisi Jeofizik Bölümü tarafından yapılan açıklamaya göre, Kamçatka bölgesinde yerel saatle 15.06’da 6.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin derinliği 99.5 kimometre olarak belirtildi.

Öte yandan Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC) ise depremin büyüklüğünü 6.6 olarak açıkladı.

Tusunami uyarısı

ABD Jeolojik Araştırma Kurumu ise depremin 6,7 büyüklüğünde olduğunu bildirdi. ABD Tsunami Uyarı Sistemi tarafından herhangi bir tsunami uyarısı yapılmadı. Şiddetli sarsıntının ardından Kamçatka Yarımadasında büyük panik yaşanırken hiç bir binanın yıkılmadığı belirtildi.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı bölgede kriz masası oluşturulduğunu, insani yardım ve geçici barınma malzemeleri sevk edildiğini bildirdi.

Sosyal medyada paylaşılan bir videoda, bir ofisteki bilgisayar ekranlarının sallandığı görülüyor. Rusya’nın Uzak Doğusunda yer alan Kamçatka Yarımadası 1.250 km uzunluğa sahip. Bölge, UNESCO’nun Dünya Mirası Listesi’nde yer alan 19 aktif yanardağ ile en yüksek aktif volkan yoğunluğuna sahip bir bölge.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Büyük Okyanus kıyısındaki Kamçatka’da 6.9 büyüklüğünde deprem

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir