30 yıllık tutukluluğun ardından özgürlüğüne kavuştu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bandırma 1 No’lu Cezaevi’nde tutulan Mehmet Zengalp, 30 yıllın ardından tahliye oldu. 

Balıkesir Bandırma 1 No’lu Cezaevi’nde tutuklu Mehmet Zengalp, 30 yıllık tutukluluğun ardından bugün tahliye edildi. Şırnak’ta 1993 yılında gözaltına alındıktan sonra Diyarbakır’a getirilen Zengalp’a, Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde (DGM) açılan davada “Devletin birlik ve bütünlüğünü bozmak” iddiasıyla müebbet hapis cezası verildi. Zengalp, 30 yıllık tutukluğu boyunca sırasıyla Diyarbakır, Van Erzurum,Muş, Tekirdağ ve en son olarak Balıkkesir Bandırma Cezaevi’ne sevk edildi.

Cezaevi koşullarından kaynaklı bel fıtığı ve mide rahatsızlıkları oluşan Zengalp’ın, 3 ay önce slogan attığı gerekçesiyle infazı yakılarak tahliyesi 3 ay uzatıldı. 26 yaşında girdiği cezaevinden 56 yaşında çıkan Zengalp’ı, cezaevi önünde Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MA-TUHAYDER) yöneticileri ile yakınları karşıladı.

Karışlamanın ardından konuşan Zengalp, buruk bir sevinç yaşadığını belirterek, “Cezaevindeki tüm arkadaşlarımız ne zaman ki çıkarsa o zaman bu duygu tamamlanacak” dedi.

Zengalp, ardından Diyarbakır’a gitmek için yakınlarıyla yola çıktı.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
30 yıllık tutukluluğun ardından özgürlüğüne kavuştu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. Avatar
    16 Ekim 2023, 13:18

    […] M Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Patnos doğumlu Yusuf Karakaş’ın 30 yıllık tutukluluğunu tamamlamasına rağmen […]

    Cevapla
  2. Avatar
    16 Ekim 2023, 13:41

    […] M Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Patnos doğumlu Yusuf Karataş’ın 30 yıllık tutukluluğunu tamamlamasına rağmen […]

    Cevapla