Van’da eğitimciler şiddete karşı meşalelerle yürüdü-Video

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da Eğitim-Sen öncülüğünde bir araya gelen eğitimciler şiddete karşı meşaleli yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş sonrası açıklama yapan Eğitim Sen Van Şube Başkanı Murat Atabay, okullarda yaşanan şiddetin sona ermesini ve öğretmenlerin can güvenliğinin sağlanmasını istedi.

“Eğitimde şiddete dur de!” pankartı eşliğinde Perihanoğlu AVM önünde bir araya gelen Eğitim-Sen Van Şubesi üyeleri Cumhuriyet Caddesinde meşalelerle yürüyüş gerçekleştirdi. Yoğun polis önlemleri altında yapılan yürüyüş sonrası açıklama yapan yapan Eğitim Sen Van Şube Başkanı Murat Atabay, okullarda yaşanan şiddetin sona ermesini ve öğretmenlerin can güvenliğinin sağlanmasını istedi. Atabay, “İstanbul’un Eyüp ilçesinde bulunan özel bir okulda görev yapan Milli Eğitim Bakanlığı’ndan emekli öğretmen İbrahim Oktugan bir öğrencisi tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırı sonrasında hayatını kaybetmiştir. Toplum olarak hayatımızın her aşamasında evde, sokakta, iş yerlerinde her gün karşı karşıya kaldığımız şiddet olgusunun uzun süredir okullarımızı da sarmalamış olması çok sayıda meslektaşımızın şiddetin hedefi haline gelmesine neden olmaktadır. Öncelikle kabul etmek gerekir ki okullarımızın sık sık şiddet haberleriyle gündeme gelmesinde başta Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) olmak üzere tüm yetkililerin, hatta toplumun tüm kesimlerinin sorumluluğu vardır.” dedi.

 

Şiddete karşı ortak mücadele

“Yıllardır yaptığımız tüm uyarılara rağmen alınmayan önlemler nedeniyle dün 40 yılını çocukların eğitimine adamış bir öğretmen arkadaşımızı, maalesef bakanlığın ideolojik örgütlenme alanına çevirdiği, yap boz tahtasına dönüştürdüğü eğitim politikalarının sonucu olarak kaybetmiş olmanın derin üzüntüsünü yaşıyoruz” diyen Atabay, şunlara dikkat çekti: “Okullarda yaşanan şiddetin ve eğitim emekçilerine yönelik saldırıların önlenebilmesi, öncelikle her fırsatta eğitim emekçilerini hedef haline getiren politika ve uygulamalara son verilmesinden geçmektedir. Türkiye’nin her yerinde eğitim kurumlarında birbirine benzer şekillerde eğitim emekçilerini hedef alan şiddet olaylarının yaşanması, şiddetin arkasındaki nedenlerin ortaya çıkarılmasını, eğitim kurumlarında eğitim emekçilerinin can güvenliğinin sağlanmasını gerektirmektedir. Okulda şiddet olaylarının son bulması için MEB’i acilen harekete geçmeye ve önlem almaya çağırıyoruz. Eğitim emekçilerinin, başta MEB olmak üzere eğitim sendikalarının ve tüm toplum kesimlerinin desteğini hissetmeye ihtiyaçları vardır. Eğitim kurumlarının tümünde, şiddetle mücadele etmek için alınması gereken somut önlemleri, ne yapılacağını ve nasıl önleneceğini gösteren bir eylem planı olmalıdır. Eğitim emekçilerine yönelik şiddet konusunda Eğitim Sen olarak başta eğitim sendikaları olmak üzere, tüm demokratik kamuoyunu birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz.”

 

 

Açıklamadan sonra kitle şiddete karşı sloganlarla eylemine son verdi.

 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da eğitimciler şiddete karşı meşalelerle yürüdü-Video

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir