AKP Grup Başkanvekili Usta: Kayyum atamak gibi bir niyetimiz yok

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meclis’te DEM Parti Milletvekili Saruhan Oluç’a yanıt veren AKP Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, “Kayyım atamak gibi bir niyetimiz yok” dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Antalya Milletvekili Saruhan Oluç, Meclis Genel Kurulu’nda konuştu.  Kayyum politikalarına vurgu yapan Oluç, “iktidar medyasının kirli propaganda yürüttüğünü” söyledi. Oluç, “Bütün şehrin bildiği ve hakkında zihinsel engelli raporu olan bir kişinin belediye binasına girip ettiği lafları bizim parti binasına yamamaya çalıştınız. Hatta o kişiyi gözaltına aldılar ve raporlu olduğu için bırakıldı. Bu tartışmaları sizin yandaş medyanız, sizin partinizin içindeki bazı çevreler kayyum atamaya bir meşruiyet sağlamak için yapıyorsa, bunu boşu boşuna yapmayın. Çünkü kayyım atamaya kalkarsanız, bir dahaki seçimde halk size bir kez daha cevabını verir” ifadelerini kullandı.

 

“Kayyum atama niyetimiz yok”

 

Oluç’un bu ifadeleri sonrası AKP Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, söz alarak şunları söyledi: “Bizim beklediğimiz şey, burada savundukları gibi, aldıkları belediyelerle halka doğru dürüst hizmet götürmeleri, halkın yararına işler yapmaları. Birilerine peşkeş çekmemelerini, terör örgütlerine fırsat vermemelerini; oradaki araçları gereçleri hendek ve çukur kazmak için değil, milletin hizmetine sunmalarını bekliyoruz.

 

Kayyım atamak gibi bir derdimiz de yok, niyetimiz de yok. Yeter ki vatana, millete; illerine, ilçelerine hizmet etsinler.”

 

“Kayyumlar büyük borçlarla belediyeleri bıraktı”

 

DEM Parti Antalya Milletvekili Saruhan Oluç, Usta’ya şu yanıtı verdi: “Şimdi, ben polemiği uzatmak istemiyorum ama Leyla Hanım belli ki devam etmek istiyor, yapalım o zaman. Şimdi, ‘Belediyelerin imkânlarını peşkeş çekmek’ diye bir şey söylediniz. Ya, Allah aşkına, siz raporları okuyor musunuz, Sayıştay raporlarını, müfettişlerin raporlarını? Sizin atadığınız kayyumların belediyelerin bütün mallarını, arazilerini kime peşkeş çektiğini biliyor musunuz?

 

O kayyumlar bütün o malları, arazileri, paraları, imkânları sizin yandaş firmalarınıza peşkeş çekti, büyük borçlarla o belediyeleri bıraktı.”

 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AKP Grup Başkanvekili Usta: Kayyum atamak gibi bir niyetimiz yok

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir