Çığ felaketinin yaşandığı yoldaki tedbirsizlik Meclis gündeminde

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan, Çatak-Bahçesaray yolunda 2020 yılında yaşanan çığ felaketinin ardından geçen süre zarfında hala tedbir alınmamasını Meclis gündemine taşıdı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Muazzez Orhan, 2020 yılında 42 kişinin yaşamını yitirdiği Van’ın Miks/Bahçesaray yol güzergahında hala tedbir alınmamasını Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a sordu.

‘Yapılması gerekenler yapılmamıştır’

Orhan, Çatak-Bahçesaray yolunda yapılması gereken geçit ve tünellerin gecikmeden yapılmasının yaşam hakkının korunmasına hizmet edeceğine dikkat çekti.  Söz konusu bölgede yıllardır ulaşımın sorunlu olduğuna dikkat çeken Orhan, “Bu kapsamda bu yurttaşlarımızın yaşamına mal olan son çığ vakasından önce yapılması gerekenler yerine getirilmemiştir. Söz konusu bölgenin iklim koşulları nedeniyle yılın önemli bir bölümünde kar yağışı yaşanmakta ve ilçe ile ulaşım sorunlu bir şekilde sağlanmaktadır. Yaşanan çok acı tecrübeye rağmen söz konusu bölgeye yeni kar tünelleri yapılmadığı ve çığ tedbirleri için ilave önlemlerin alınmadığı yurttaşlarca ifade edilmektedir” dedi.

Tünel ve yol çalışmalarının hızlandırılması gerektiğine dikkat çeken Orhan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’na şu soruları yöneltti:

“* 4-5 Şubat 2020 tarihinde yaşanan ve 42 kişinin ölümüne neden olan çığ felaketinden sonra Çatak-Bahçesaray yolunda çığa karşı alınan ilave tedbirler nelerdir? Bu kapsamda kaç geçit, kar tüneli ve alternatif yol yapılmıştır?

* 4-5 Şubat 2020 tarihinden bu yana Çatak-Bahçesaray yolunda çığ riski ve çığ nedeniyle kaç defa yol trafiğe kapatılmıştır?

 *4-5 Şubat 2020 tarihinden bu yana kar yağışı ve çığ nedeniyle Bahçesaray yolu kaç kez ve ne kadar süreyle kapalı kalmıştır?

* Bahçesaray’da yaşayan yurttaşların ulaşım sorununa çözüm bulmak amacıyla hangi çalışmaları yürüteceksiniz?

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Çığ felaketinin yaşandığı yoldaki tedbirsizlik Meclis gündeminde

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir