1. Haberler
  2. Güncel
  3. Cuma hutbesinde doktorları hedef gösteren imam:  “Sen olsan öldürmez misin”

Cuma hutbesinde doktorları hedef gösteren imam:  “Sen olsan öldürmez misin”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Konya’da bir imam Cuma hutbesin de katledilen doktor için eylem yapan sağlık çalışanlarını hedef göstererek, “Sen vardın hastaneden boş döndün. İğne yapılacak, oğlun ölecek elinde. Doktor da dedi, git bugün grevdeyiz. Öldürmez misin sen? Dövmez misin? Sövmez misin?” ifadelerini kullandı.

Konya Şehir Hastanesi’nde kardiyoloji uzmanı Ekrem Karakaya, özel güvenlik görevlisi tarafından silahla vurularak katledildi. Türkiye’de dün doktorlar sağlık çalışanlarına karşı şiddeti protesto için 2 gün iş bıraktı.

Dokuz8 Haber sitesinde yer alan habere göre, Konya’nın Selçuklu ilçesi Bosna Hersek Mahallesi’ndeki Kayalar Camisi’nin imamı, doktorların iş bırakma eylemiyle ilgili olarak Cuma hutbesin de sağlık çalışanlarını hedef gösterdi.

‘Öldürmez misin sen? Dövmez misin? Sövmez misin?’

Hutbede doktorların katledilmesini haklı gösteren ifadeler kullanan imam şunları söyledi: “Doktor öldürüldü deyip de bunu devletin aleyhine, milletin aleyhine ya. Dün hastanelerin hiçbirisi görev yapmadı. Günlük iğne yaptıracak adam var, günlük serum alacak adam var, tedavi olacak adam var. Yani bu ne getirir? Daha fazla doktorların öldürülmesini getirir. Sen vardın hastaneden boş döndün. İğne yapılacak, oğlun ölecek elinde. Doktor da dedi, git bugün grevdeyiz. Buna fırsat vermeyelim ya. Herkes akıllı olsun kardeşim.”

TABİP SEN: Suç duyurusun da bulunacağız

Öte yandan görüntüleri yayınlayan TABİP SEN söz konusu imam hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Açıklamada, “Tüm acil servisler hizmete açıkken, cuma namazında devleti temsil eden memur olarak doktoru hedef göstermek mi senin işin hadsiz? TABİP-SEN olarak bu kişi hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Hekimlere daha fazla öldürüleceksiniz diyen hadsiz derhal görevden alınmalı” denildi.

Serhat News

(lg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cuma hutbesinde doktorları hedef gösteren imam:  “Sen olsan öldürmez misin”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir