Cumartesi Anneleri’ne 941. haftada gözaltı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kayıp yakınlarını bulmak için 28 yıldır mücadele veren Cumartesi Anneleri, Anayasa Mahkemesi’nin hak ihlali kararına rağmen İstanbul Beyoğlu’nda bulunan Galatasaray Meydanı’nın kendilerine açılmamasına tepki gösterdi. Tepki sonrası en az 10 kişi gözaltına alındı.

Cumartesi Anneleri, 700’üncü haftadan itibaren eylemlerinin engellenmesine karşı başvurdukları Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) verdiği “hak ihlali” kararına rağmen polis engelinin sürdüğü Galatasaray Meydanı’nda açıklama yapmak istedi. Eylemlerinin 941’inci haftasında “AYM kararına uyun, Galatasaray’daki ablukayı derhal kaldırın” diyen Cumartesi Anneleri’nin açıklaması öncesi ablukanın sürdüğü meydanda polis sayısı arttırıldı. 

Meydanda bir araya gelen Cumartesi Anneleri ve insan hakları savunucuları, polis engeline rağmen açıklamada bulundu. Ancak açıklamanın ortasında anneleri engelleyen polis, daha gözaltı için etraflarını sardı. Bu esnada sık sık AYM’nin kararını hatırlatan anneler ve insan hakları savunucuları daha sonra gözaltına alındı. 

Aralarında İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Eren Keskin ve Cumartesi Anneleri’nin de bulunduğu en az 10 kişi gözaltına alındı.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumartesi Anneleri’ne 941. haftada gözaltı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir