Dengbêj Kazo’dan videolu mesaj: Ben ölmedim

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sosyal medyada paylaşılan Kürt Sanatçı Dengbej Kazo “Öldü” paylaşımları asılsız çıktı. Paylaşımlar üzerine videolu mesaj yayınlayan Dengbej Kazo, çıkan haberlere itibar edilmemesi istendi.

 

Kürtler içinde önemli bir yere sahip olan Dengbej Kazo’nun yaşamını yitirdiği yönünde yapılan paylaşımların asılsız olduğu ortaya çıktı. Kısa sürede binlerce paylaşımın yapılması üzerine Dengbej Kazo videolu bir mesaj yayınladı.  Sosyal medya hesabında paylaşım yapan dengbej Kazo, çıkan haberlerin doğru olmadığına dikkat çekti.

Dengbêj Kazo kimdir?

Vanlı olan 71 yaşındaki tanınmış Kürt denbej Kazo, yeğeni Hozan Fate ve oğluyla 1990’lı yıllarda Koma Şirwan ismiyle bir müzik grubu kurdu. Yaptıkları müziklerle Kürtlerin gönlüne taht kuran grup, Kürtçe üzerindeki yasağın yeni kalktığı süreçtete, “Zimanê Kurdî zimanemeye” parçasıyla büyük beğeni topladı. Van merkeze bağlı Ermanis (Gövelek) köyünde 1950 yılında doğan Kazo, dengbêj olan babası ve dedesi sayesinde çok erken yaşlarda dengbêjlik sanatı ile tanıştı.

Dedesi Ecemê Kının, Zor Hüseyin Paşa’nın divanında dengbêjlik yapmıştır. Daha genç yaşta Hecî Ebdülkerim ve Tahıro gibi bir çok dengbêj ile birlikte stran söyleyen Kazo, söz konusu dengbêjler ile birlikte 50’ye yakın kaset çıkardı.

 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Dengbêj Kazo’dan videolu mesaj: Ben ölmedim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir