DEVA Partisi Van İl Teşkilatı: Görevimizin başındayız

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DEVA Partisi Van İl Başkanlığı, İl Başkanı Erdinç Peker’in bir gurup parti yöneticisi ile beraber AKP’ye geçişine ilişkin yaptığı açıklamada, görevlerinin başında olduklarını belirterek, “Deva Partisi Van İl Başkanlığı teşkilat mensupları olarak, partimizin her neferi görevlerine devam etmektedir” diye belirtti.

DEVA Partisi Van İl Başkanlığı binasında yapılan açıklamayı partinin Kadın Çalışmaları Başkanı Sema Orhan okudu.  DEVA Partisi, Gevaş, Başkale, Çaldıran, Özalp, Gürpınar, Saray, Çatak, Bahçesaray ve Muradiye ilçe başkanlarıda açıklamada hazır bulundu.

‘Kendi rızaları ile istifa etmişlerdir’

Konuşmasına, “DEVA Partisi Van İl Başkanı Erdinç Peker ile İpekyolu ve Erciş İlçe başkanları kendi rızaları ile istifa edip 23/05/2023 tarihinde tarihinde başka bir partiye katılmışlardır.Bu karar kendilerinin şahsi kararı olup partimizle bir ilgisi bulunmamaktadır” sözleri ile başlayan Orhan, “Söz konusu haberler ve manşetler aralarında daha önce iktidar partisinden kopup gelerek partimize katılımları olan kişilerin tekrardan geldikleri oluşuma dönmelerinden ibarettir” dedi.

‘Daha önceki partilerine geri döndüler’

Devamla, “Daha önce iktidar partisinden kopup gelen kişilerin bugün aynı partiye katılım sağlamalarının, tüm teşkilat birimleriyle ilişkilendirilmesi asılsızdır; tüm teşkilatın istifa ettiğine ilişkin haberler gerçeği yansıtmamaktadır” şeklinde sözlerini sürdüren Orhan şunları belirtti:

“Kuruluşundan bugüne kadar ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarma şiarıyla hareket eden partimizden, İl Başkanı, 5 yönetim kurulu üyesi ve 2 ilçe başkanın istifaları bize göre yerinde bir karar olmuştur. Zira partimize gönülden bağlı olmayan ve parti politikalarımızı önemsemeyen, benimsemeyen kişilerin varlığı partimize yarardan çok zarar verdikleri aşikardır.

Deva Partisi, ülkemizde çoğulculuğun, demokrasinin ve hukukun güvencesi olarak çıktığı yolda ilkelerinden taviz vermeden yoluna devam etmektedir. En önemli hedefimiz, ülkemizi huzurlu ve müreffeh yarınlara taşımaktır.”

‘Haberler gerçeği yansıtmamaktadır’

Parti yönetiminin bir bütünen, AKP partiye geçtiğine yönelik basında çıkan haberlere de tepki gösteren Orhan Genel Başkana ve partiye bağlılıklarının sürdüğünün altını çizerek, “Birkaç kişinin partiden ayrılmasının bütün teşkilat mensubu olarak lanse edilmesi kabul edilemez ve habercilik etiğine yakışmamaktadır” şeklinde konuştu.

Orhan son olarak şunları belirtti:

“Deva Partisi Van İl Başkanlığı teşkilat mensupları olarak, partimizin her neferi görevlerine devam etmekte ve partimizin hizmetinde çalışmalarına devam etmektedirler.

Bahse konu kişilerin partimizle bir bağlantıları bulunmamakta ve İl Başkanlığımız günden güne güçlenerek yoluna devam etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla arz olunur.”

Serhat News

Video/Montaj: Dildar Güler-Baran Tarhan

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
DEVA Partisi Van İl Teşkilatı: Görevimizin başındayız

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir