HDP DBP ve Yeşil Sol Parti Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçim çalışmalarını sürdürüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da HDP, DBP , Yeşil Sol Parti Van Milletvekilleri ile beraber 28 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimleri için sahada çalışmalarını sürdürüyor. Seçim çalışmaları kapsamında DTK Eşbaşkanı Bedran Öztürk Van’da esnafı ziyaret etti.

14 Mayıs’ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nde ilk turda Cumhurbaşkanı’nın belirlenememesi üzerine Cumhurbaşkanlığı Seçimi 2. tura kaldı. İlk turda Millet İttifakı’nın adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyen HDP, DBP ve Yeşil Sol Parti, ikinci tur seçimlerinde de yine tercihini aynı şekilde Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yana kullanarak, seçim çalışmalarına tekrardan başladı. Van’da da halkın 28 Mayıs’ta yüksek katılımla sandık başına gitmesi ve oyunu kullanması için merkez ilçe ve dış ilçelerin tümünde seçim çalışmaları yürütülüyor. 

HDP DBP ve Yeşil Sol Parti Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçim çalışmalarını sürdürüyor - HDP DBP ve Yesil Sol Parti Cumhurbaskanligi ikinci tur secim calismalarini surduruyor 1

Yeşil Sol Parti Van milletvekillerinin tümünün birebir katıldığı seçim çalışmaları, yüzlerce yönetici ve seçilmişin de katılımıyla kentin dört bir yanında yürütülüyor. Çalışmalar kapsamında Van’ın Tuşba, İpekyolu, Edremit ve Erciş ilçelerinde esnaf ziyaretleri gerçekleştirildi. Ziyaretlerde halkın ikinci tur seçimlerine daha yüksek bir oranda katılarak, oyların mutlaka kullanılması gerektiği belirtildi.

DTK Eşbaşkanı Öztürk Van’da esnafı ziyaret etti

Yürütülen seçim çalışmaları kapsamında Van’a gelen Demokratik Toplum Kongresi Eşbaşkanı Bedran Öztürk ve beraberindeki Yeşil Sol Parti İl Eşsözcüsü Gönül Uzunay, milletvekili adayı Havin Kiye, HDP İpekyolu ilçe eşbaşkanları ve yöneticileriyle beraber Cumhuriyet ve Maraş caddelerinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

HDP DBP ve Yeşil Sol Parti Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçim çalışmalarını sürdürüyor - HDP DBP ve Yesil Sol Parti Cumhurbaskanligi ikinci tur secim calismalarini surduruyor 4 1

Öztürk esnafla yaptığı sohbetlerde, Türkiye’de tek adam rejiminin tüm ülkeyi her kesimiyle beraber uçuruma götürdüğünü belirterek,  bunun için de ikinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan’ın saray rejimine son vermek gerektiğini söyledi. Ülke genelinde özellikle küçük esnafın yaşadıkları bu ekonomik buhran halinden kurtulması için 28 Mayıs’ta mutlaka sandık başına gitmesinin önemli olduğunu ve oyların da değişimden dönüşümden yana kullanması gerektiğini ifade etti. Çarşı esnafı ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken; 28 Mayıs’ta ülkenin bu karanlıktan kurtuluşu için sandığa gideceklerini ve değişime oy vereceklerini belirttiler.

HDP DBP ve Yeşil Sol Parti Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçim çalışmalarını sürdürüyor - HDP DBP ve Yesil Sol Parti Cumhurbaskanligi ikinci tur secim calismalarini surduruyor 2

 DTK Eşbaşkanı Bedran Öztürk ve Yeşil Sol Parti Milletvekilleri yarın saat 11.00 Erenoğlu Düğün Salonu’nda sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleri, iş insanları, inanç temsilcileriyle bir araya gelecek.

Serhat News

Video/Montaj: Baran Tarhan

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
HDP DBP ve Yeşil Sol Parti Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçim çalışmalarını sürdürüyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir