Dolu tarım alanlarının zarar görmesine yol açtı: Devletimizden yardım bekliyoruz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muş’un Malazgirt ilçesi Karakoç köyü ile birlikte birçok köyde etkili olan dolu nedeniyle ekili tarım arazilerinin hasar gördü.

Dolu yağışı ilçeye bağlı Karakoç köyü ile birçok köyün tarım arazisine zarar verirken, Tarım İlçe Müdürlüğüne bağlı ekipler köylerde hasar tespit çalışmalarına başlayacak.

Bugün öğlen saatlerinde başlayan sağanak yağmur ve ardından fındık büyüklüğünde 30 dakika süre ile dolu yağdığını belirten Karakoç köyünde yaşayan DEVA Partisi İlçe Başkanı Öner Ergün, vatandaş ilk kez böyle bir olayla karşılaştığını belirterek, ” Bugüne kadar böyle bir afetle karşılaşmadım. 30 dakika süre ile yağan dolu ekli alanlarımızı tamamen tahrip etmiştir. Şu anda ne yapacağımızı şaşırdık.” diye konuştu.

Başkan Ergün, “Bugün sabah hava çok güzeldi, öğlene doğru önce yağmur ardından dolu yağmaya başladı. Doludan sonra tarlalarımıza baktığımızda tarlalarımızın büyük bir bölümü zarar görmüştü. Köyümüzdeki birçok ekili tarlalarımız tamamen tahrip olmuştur. İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından hasar tespit çalışmalarını başlatılmasını istiyoruz. Hasarın büyük boyutlara ulaştığını tahmin ediyoruz. Devletimizden yardım bekliyoruz. Biz Köylüler olarak şuan elimiz kolumuz bağlı bekliyoruz.” dedi. (Alpaslan Diyarı)

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Dolu tarım alanlarının zarar görmesine yol açtı: Devletimizden yardım bekliyoruz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar
    10 Ağustos 2023, 12:07

    […] Üniversitesi, Aralık ilçesinde rüzgar erozyonunun yaşandığı toprakları, tarımsal üretimle korumaya […]

    Cevapla