Eğitim-Sen: Van Milli Eğitim Müdürlüğü suç işliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Müdürlüğünün son zamanlarda yaptığı atama ve baskılarla suç işlediğini dile getiren Eğitim-Sen Van Şube eşbaşkanı Murat Atabay, keyfi uygulamalara karşı gerekli hukuki yollara başvuracaklarını dile getirdi.

Eğitim-Sen Van Şubesi Milli Eğitim Müdürlüğünde yaşanan hukuksuzluklarla ilgili basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısında konuşan Eğitim-Sen Van Şube Eşbaşkanı Murat Atabay, “Van Milli Eğitim Müdürlüğü, son dönemlerde üyelerimize karşı (artık sistematik olduğunu düşündüğümüz) ayrımcı uygulamalar içerisindedir. Diğer taraftan kendilerine yakın Eğitim Bir Sen üyelerine ise çeşitli ayrıcalıklar tanıyarak bir çifte standart oluşturmaktadır. Tüm eğitim emekçilerine karşı tarafsızlık ve eşitlik iradesini kaybetmiş, Eğitim Bir Sen’den aldığı talimatlara göre hareket eden Van İl Milli Eğitim Müdürlüğünde son süreçte ciddiyetten uzak, lakayt bir şekilde keyfi atamaların yapıldığı, göstermelik soruşturmalarla kimi idareci/öğretmen/personelin ödüllendirildiği ya da cezalandırıldığı bir yönetim anlayışı, atama şekli benimsenmiş durumdadır.” dedi.

Eğitim Bir Sen’e kıyak

“Normu boş olan kimi okul idarelerine malum sendikanın talepleri doğrultusunda görevlendirmeler yapılmaktadır.”  diyen Atabay, Örneğin, Edremit Ş. Yusuf Turgut İlkokulu Müdürlüğüne İpekyolu Turgut Reis İlkokulu Müdürü geçici görev ile görevlendirilmiş ve bu okulun boşalan müdürlük görevine başka biri görevlendirilmiştir.  Okul Müdürü ücretsiz izinde olan İpekyolu Sempaş İlkokuluna, müdürlüğe vekalet edecek müdür yardımcıları olmasına rağmen Tuşba ilçesinden Eğitim Bir Senli bir öğretmen görevlendirilmiştir. Bu tarz görevlendirmelere onlarca örnek bulunmaktadır. Yapılan soruşturmalar sonucunda birçok idareci ve öğretmenin görev yeri değiştirilmektedir. Ancak yer değiştirmelerde Eğitim Bir Sen üyelerine ödül gibi yer değişiklikleri verilirken ( Örneğin, Gürpınar Eğitim Bir Sen ilçe temsilcisi uyduruk bir soruşturma ile köy okulu müdürlüğünden Gürpınar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne kadrosu ile birlikte atanarak ödüllendirilmiştir. Gürpınar ilçesinde göstermelik bir soruşturma ile yapılan bu atamayı yargıya taşıyacağımız bilinmelidir.) sendikamız üyesi idareci ve öğretmenler ise adeta cezalandırılmaktadır.  Ş. J. Yusuf Turgut İlkokulu Müdür yardımcısı üyemiz soruşturma sonucu uzak bir köye sürgün edilirken aynı okulda görevlendirme ile çalışan müdür ile ilgili hiçbir işlem yapılmamıştır. Saray ilçesinden bir üyemiz soruşturma sonucunda Çaldıran ilçesine sürgün edilmiş ve maalesef bu yer değişikliği ile ilgili hukuki süreç işletilemeden Çaldıran’da meydana gelen bir trafik kazasında yaşamını yitirmiştir.” diye konuştu.

Sürgün politikası devam ediyor

Erciş ilçesinde görev yapan bir üyelerinin ölçülük kuralına aykırı bir şekilde soruşturma sonucu Başkale ilçesine sürgün edildiğini de dile getiren Atabay,  İpekyolu İlçe Milli eğitim Müdürlüğünde görevlendirme ile çalışan ve ilçede kendisine ihtiyaç duyulan bir üyemizin İl Milli Eğitim Müdürü ile defalarca görüşmemize rağmen Eğitim Bir Sen’in talimatı ile görevlendirmesi iptal edildiğini dile getirdi.  Atabay konuşmasını böyle sonlandırdı: “Eğitim Bir Sen İl Müdürü gibi davranan Van İl Milli Eğitim Müdürü ve kimi ilçe milli eğitim müdürlerini bu keyfi ve gayri ciddi uygulamalarından vazgeçmeye, herkese adil ve eşit bir şekilde davranmaya, mevzuattaki kimi açıkları kimi idareci ve öğretmenleri kayırmak ya da cezalandırmak için kullanmamaya, bütün idarecileri mevzuata uygun ve kamuda tarafsızlık ve eşitlik ilkelerine uygun hareket etmeye davet ediyoruz. Unutulmamalıdır ki bizleri baskı altına almaya çalışan, haklı mücadelemizden döndürmeyi amaçlayan her türlü hukuk dışı kararın alınmasında ve uygulanmasında rol alanlar, işledikleri suçlar nedeniyle bir gün mutlaka hukuk önünde hesap vereceklerdir. Hiçbir üyemiz; bu baskı, kayırmacılık ve hukuksuzluk karşısında yalnız kalmamış ve kalmayacaktır! Bütün bu yapılanların suç olduğu açıktır. Yalanı, adaletsizliği, adam kayırmacılığı bize kabul ettirmeye, bizler için  sıradanlaştırmaya çalışan bu sistemin ve yöneticilerinin karşısında olduğumuzu ve buna karşı mücadele ederek bütün hukuki yolları kullanacağımızı kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Eğitim-Sen: Van Milli Eğitim Müdürlüğü suç işliyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar
    22 Kasım 2023, 12:34

    […] Başkale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan İsmet Samsa, görevine […]

    Cevapla