Ekoloji Yürüyüşü’nün Serhat ve Batman kolu birleşti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cudi Yürüyüşü için Serhat ve Batman’dan yola çıkan kitle Gerçüş‘te birleşti. DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, “Kürdistan’ın insansızlaştırılmasına izin vermeyeceğiz” dedi. 

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Tevgera Jinen Azad (TJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Mezopotamya Ekoloji Hareketi öncülüğünde Şırnak’ta bulunan Cudi Dağı’na doğru yapılacak yürüyüş için Batman’da bir araya gelen kitle, Şırnak’ta yapılacak Cudi Yürüyüşü için yola çıktı. Aralarında DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, DBP Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır, HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda partili ve ekolojist, Gercüş çıkışında yürüyüşün Serhat kolu ile birleşti.  

‘Talana karşı bir aradayız’

Kitle, buradan onlarca araçla Cizre’ye doğru hareket etti. Yola çıkmadan önce kısa bir açıklama yapan DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, doğa talanına karşı bir arada olduklarını belirterek, “Doğa için Cudi’ye yürüyoruz. Bugün Cizre’ye yetişeceğiz ve oradan da Cudi’ye geçeceğiz. Talan sistemi bitene kadar tüm eylemlerimizi devam ettireceğiz. Bugün hem Türkiye tarafından hem ittifak partisinden gelenler hem de Kürdistan’ın dört bir yanından gelen var. Her defasında Kürt halkı üzerinden Kürdistan doğasına saldırılıyor. Bu topyekun savaş kararıdır. Buna karşı mücadele edeceğiz. Kürdistan’ın insansız ve yaşamsız kalmasına izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Ardından yüzlerce kişi alkış ve zılgıtlarla Cizre’ye doğru hareket etti. MA  

Serhat News 

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ekoloji Yürüyüşü’nün Serhat ve Batman kolu birleşti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir