Erzurum ve Ağrı kara teslim oldu: 3 ilçede okullar tatil edildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erzurum ile Ağrı’da kar ve tipi nedeniyle kapanan 92 yerleşim yerinin yolunda, ekiplerce çalışma yürütülüyor.

Erzurum’da kar ve tipi nedeniyle kapanan mahalle yolları için Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yol açma çalışmaları devam ediyor. Ekipler, kapalı 26 mahallenin 137 kilometrelik yolunu ulaşıma açmak için karla mücadele çalışmasını sürdürüyor.

Ağrı’da da kar ve tipi nedeniyle 66 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri, iş makineleriyle karla mücadele çalışması başlattı.

3 ilçede okullar tatil edildi

Öte yandan Erzurum’da yaşanan olumsuz hava koşulları sebebiyle merkez Palandöken, Yakutiye ve Aziziye ilçelerinde bugün okullar tatil edildi.

Tipi ve kar yağışının etkili olduğu kentte, ilk ve ortaokul ile özel eğitim kurumlarında eğitime ara verildi. Ayrıca hamile, engelli veya kronik rahatsızlığı bulunan kamu personeli de idari izinli sayılacak.

Kentte dün gün boyu etkili olan tipi ve kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Erzurum Valiliği, dün olduğu gibi bugün de 3 merkez ilçe olan Palandöken, Aziziye ve Yakutiye ilçelerindeki ilk ve ortaokul ile özel eğitim kurumlarında eğitime ara verildiğini duyurdu. Ayrıca hamile, engelli veya kronik rahatsızlığı bulunan kamu personeli de 1 gün süreyle idari izinli sayılacak.

Bitlis’te kar yağışı

Bitlis’in Ahlat ilçesinde günlerdir etkisini sürdüren soğuk hava gece saatlerinde yerini kara bıraktı.

Kar yağışıyla beyaza bürünen ilçede vatandaşlar, ev ve iş yerlerinin önünde ve araçlarının üzerinde biriken karları temizledi.

İlçede buzlanma nedeniyle sürücüler, zor anlar yaşadı.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erzurum ve Ağrı kara teslim oldu: 3 ilçede okullar tatil edildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir