Kars ve Ardahan’da kar yağışı hayatı felç etti: Ardahan’da okullar tatil

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kars ve Ardahan’da dondurucu soğuklar nedeniyle yollarda buzlanma oluştu, ulaşımda aksamalar yaşandı.

Kars ve Ardahan’da sonbaharda etkili olan kar ve soğuk hava “kara kış”ı aratmadı. Sonbahar mevsiminin son ayı kasımda Kars ve Ardahan’da etkili olan kar, bugün yerini soğuk havaya bıraktı. Hava sıcaklığının gece sıfırın altında 2 derece ölçüldüğü Ardahan’da da kar yağışı sonrası soğuk hava etkisini sürdürüyor. Dondurucu soğuklar nedeniyle yollarda buzlanma oluştu, ulaşımda aksamalar yaşandı. İl merkezinde kar kalınlığı 18 santimetre ölçüldü.

Öte yandan olumsuz hava koşulları nedeniyle Ardahan’da il merkezi, Göle ve Hanak’ta taşımalı eğitime, Çıldır ilçesinde ise eğitime bir gün ara verildi.

Kent genelinde kar yağışı sonrası etkili olan buzlanma ulaşımda aksamalara yol açıyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre, Çıldır ilçesi genelinde okullara bir gün ara verildi.

İl merkezi ile Göle ve Hanak ilçelerinde ise köy okullarında taşımalı eğitime bir gün ara verildi.

Kars ve Ardahan'da kar yağışı hayatı felç etti: Ardahan’da okullar tatil - AA 20231121 32977993 32977992 ARDAHAN GOLE VE HANAKTA KOY OKULLARI CILDIRDA ISE TUM OKULLARA BIR GUN ARA VERILDI
AA

Kars

Kars’ta da dün etkili olan yoğun kar, yerini soğuk havaya bıraktı. Termometrelerin gece sıfırın altında 1 dereceyi gösterdiği kentte, cadde ve sokaklarda buzlanma oluştu. Sarıkamış ilçesinde de kar yağışıyla sarıçam ormanları, karla kaplandı.

İlçeye 15 kilometre uzaklıktaki 2 bin 368 rakımlı Handere Geçidi’nde İl Özel İdaresi ekipleri kar küreme çalışması başlattı. Kar yağışına sevinen çocuklar da okul bahçesinde kardan adam yaptı, kar topu oynadı.

Akyaka ilçesinde de kar yağışıyla köyler beyaza büründü.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kars ve Ardahan’da kar yağışı hayatı felç etti: Ardahan’da okullar tatil

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir