Çatak’ta temizlik seferberliği: İktidarın bıraktığı enkaz temizleniyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’ın Çatak Belediyesi İlçede dere kenarına dökülen ve doğa katliamına neden olan çöpleri temizlemek için seferberlik başlattı. Belediye Eş Başkanı Reşat Eraslan, çöplerin döküldüğü alanı temizleyerek, insanların gelip oturup piknik yapacakları bir alana çevireceklerini söyledi.

Çatak Belediye Eş Başkanları Reşat Eraslan’ın ve Gülten Baran’ın öncülüğünde ilçe merkezine 5 km uzaklıktaki Çatak Pervari karayolu üzerinde bulunan çöp toplama alanında iş makinaları desteğiyle çöp temizliği yapıldı. Yaklaşık 2 kilometrelik alanın çöplerden temizlenmesi için başlatılan çevre temizliği çalışmasına, Belediye Çalışanları, Belediye Encümenleri, öğretmenler, öğrenciler ve yurttaşlar katıldı. Grup ilk olarak AKP’li Belediye tarafından dere kenarına rast gele dökülen çöpler ortak bir alana topladı.

 

Yurttaşlarla birlikte alanda çöp toplayan Belediye Eş Başkanı Reşat Eraslan, “İlçemiz doğa harikası bir yer fakat gördüğünüz gibi ilçemizin tüm çöpleri düzensiz olarak buraya bırakılmış ve maalesef çöpten bir çöp dağı oluşmuş durumda. Biz ilk encümen toplantısında eş başkanım ve meclisimizle aldığımız karar ile ilçemizi çöplerden, kirlilikten kurtarmak için bir etkinlik yapma kararı aldık. Bu sadece bir başlangıçtır. Bunun devamı gelecek. İnşallah bir hafta içinde bu alanı tamimiyle çöplerden arındırıp yeşil alana çevireceğiz. Hemen karşısına da hayvan barınağı yapacağız. Buraya gelen insanlar hayvanlar ile ilgilenip yeşil alanda dinlenecekler. Partimizin temel ahlakı çevreyi ve doğayı koruma üzerinedir. Bu anlamda çok hassasız. Tüm halkımızı da bu konuda bundan sonra daha duyarlı olmaya davet ediyor butür etkinliklerimize katılım sağlamalarını istiyoruz.” dedi.

 

Çatak’ta temizlik seferberliği: İktidarın bıraktığı enkaz temizleniyor - Catakta temizlik seferberligi

Toplanan çöpler poşetlendi. Çöp kamyonlarına yüklenerek Gevaş ilçesinde bulunan geri dönüşüm alanına gönderildi.

 

Çöplük alanı düzeltilerek, yeşil alan olmak için iş makineleriyle başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Çatak’ta temizlik seferberliği: İktidarın bıraktığı enkaz temizleniyor - Catakta temizlik seferberligi1 Çatak’ta temizlik seferberliği: İktidarın bıraktığı enkaz temizleniyor - Catakta temizlik seferberligi Iktidarin biraktigi enkaz temizleniyor 1   Çatak’ta temizlik seferberliği: İktidarın bıraktığı enkaz temizleniyor - Catakta temizlik seferberligi2 Çatak’ta temizlik seferberliği: İktidarın bıraktığı enkaz temizleniyor - Catakta temizlik seferberligi3 Çatak’ta temizlik seferberliği: İktidarın bıraktığı enkaz temizleniyor - Catakta temizlik seferberligi4

 

Serhat News

 

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Çatak’ta temizlik seferberliği: İktidarın bıraktığı enkaz temizleniyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir