Van Belediyeleri hayali programlar için Ziya Türk’e para aktarmış!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da DEM Partili belediye eşbaşkanları ile yeni belediye yönetimlerini “terör” başlıklı haberlerle hedef gösteren Ziya Türk’ün, kayyımlar döneminde aldığı 3 milyon TL’yi aşkın para karşılığında vadettiği programları da yapmadığı ortaya çıktı. Uyanış Medya bünyesinde kurulan Van Gölü TV isimli internet sitesinde seçim gününe kadar para almasına rağmen en on 5 ay önce program yayınlandığı ortaya çıktı.

 

Van’da Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) bütün belediyeleri kazanmasının ardından, kayyımların belediye kasasından milyonlarca TL akıttığı bazı yerel sitelerde karalama kampanyası başlatıldı. Söz konusu yerel siteler ile sitelerin “haberlerini” sanal medyada yayan AKP-MHP’ye yakınlığıyla bilinen gruplar, sık sık “kayyım” çağrısı yapıyor.

Kentte gazetecilik yaptığını iddia eden Ziya Türk, bu kişilerin başında geliyor. Türk, kurduğu Van Postası adlı internet sitesi üzerinden sık sık eşbaşkanları hedef alarak, ağır ithamlarda bulunuyor. Türk’ün belediyeleri hedef göstererek, “kayyım” çağrısı yapmasının altında kayyımlar döneminde belediye kasasından elde ettiği paranın kesilmesi olduğu basına yansımıştı. Türk’ün, kayyımlar döneminde birçok belediyeden milyonlarca TL kazandığı belgelerle ortaya çıkmıştı. Türk’ün, “Van Gölü TV” adlı youtube kanalı üzerinden kayyım döneminde belediyelere abonelik yaptığı ve sık sık dönemsel sözleşmeler yaptığı ortaya çıkmıştı.

 

Büyükşehirle 2 milyon 114 bin TL’lik sözleşme

 

Edinilen bilgilere göre; Türk, kurduğu Uyanış Medya adlı şirketi üzerinden youtube kanalı “Vangölü TV” için Van Büyükşehir Belediyesi ile sözleşme imzaladı. Türk, 2022 yılı için 354 bin TL ve KDV; 2023 yılının ilk 6 ayı için 354 bin TL ve KDV; 2023’ün son 6 ayı için ise 354 bin TL ve KDV değerinde 3 ayrı sözleşme imzaladı. Türk, 2024 yılı için de sözleşme imzalayarak, 1 Ocak’tan 31 Mart tarihine kadar 3 aylık abone bedeli için 135 bin TL gelir elde etti.  Türk’ün abonelik ücreti aldığı belediye sadece Van Büyükşehir Belediyesi ile sınırlı kalmadı. Türk, Edremit Belediyesi’nden 300 bini aşkın,  Tuşba’dan 150 bin TL’yi aşkın bir abonelik ücreti aldı. Edremit Belediyesi’nden alınan 36 bin TL, seçimlerden hemen önce imzalanan sözleşmeye ait.

Verilen paralara rağmen programlar yapılmamış

 

Ziya Türk’e verilen rekor ödemelere rağmen sözleşme gereği yapılması planlanan tanıtım ve reklamların ise yapılmadığı ortaya çıktı. Vangölü TV’de en son olarak 8 ay önce daha önce İpekyolu Belediyesinde kayyım olarak görev yapan eski Kaymakam İhsan Emre Aydın ile yapılan canlı yayın programı yer alırken, normal programda ise 6 ay önce AKP’li Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış’ın bir etkinliğin yer alması dikkat çekti. 31 Mart 2024 tarihine kadar Türk’e ödeme yapılmasına rağmen hiçbir programın youtube kanalında yer almaması ise aktarılan paranın hizmet amaçlı değil, bir yerlere para aktarıldığı tartışmasına neden oldu.

 

Paralar ortak bir ekibe mi aktarıldı?

 

Ziya Türk ile ilgili haberlerin ortaya çıkmasından sonra bazı gazeteciler kesilen faturaların sadece Tük tarafından harcanmadığına dikkat çekerek, “Bu paralar sadece Ziya Türk’e gitmedi. Orada bir ekip var. İpekyolu Belediyesinden büyükşehir belediyesinden hatta bazı ajans temsilcileri de bu işin içindedir. Bunların mal varlığı araştırılması durumunda daha vahim bilgiler ortaya çıkacaktır. Bizde konuyu iktidar tarafından milletvekili ve yöneticilere aktardık. Onlarda olayla ilgili bir inceleme yapacaklarını söylediler. Yani burada Van halkının malı naspedilmiş.  Hizmete gitmesi gereken paralar birilerine peşkeş çekilmiş. Van valisinin çıkıp açıklama yapması gerekiyor” diyerek yaşananlara tepki gösterdi.

 

Serhat News

Van’da Kayyum çağrısı yapan gazeteci kayyımdan milyonlar aldığı ortaya çıktı

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van Belediyeleri hayali programlar için Ziya Türk’e para aktarmış!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir