Van’da DEM Parti’ye yönelik saldırı protesto edildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Urfa’nın Birecik ilçesinde DEM Parti’ye dönük saldırılara dair yapılan protesto eylemlerinde “Mehmet Begit ve sırtını dayandığı çeteler bizi korkutmuyor” denildi. 

Urfa’nın Birecik ilçesinde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) binasına dönük saldırılar birçok kentte protesto edildi. Protesto eylemlerinde, 29 Nisan’da DEM Parti’den istifa eden Mehmet Begit ile parti binasına saldırdıktan sonra gözaltına alınan ağabeyi Halil Begit’e tepki gösterildi.
Van’da da DEM Parti İl Örgütü binası önünde açıklama yapıldı. Van İl Eşbaşkanı Veysi Dilekçi, halk iradesi gaspına karşı Van’da ortaya konan direnişi hatırlatarak, “31 Mart’ta kaybeden sadece AKP-MHP iktidarı değil aynı zamanda OHAL-Kayyum-KHK düzenidir. AKP sandıkta halkın verdiği mesajı doğru algılamazsa Van’daki gibi her yerde sonunu getirecektir. Algı politikalarıyla, kayyumperverlikle, yandaş siyasetiyle yol alamazlar. Van’da binlerce kişiyi KHK’lerle, kayyum politikalarıyla işsiz bırakanlar, seçime günler kala işe AKP-kayyum referansıyla alınanlara ilişkin belediyelerimizin yasal tasarruflarını kriminalize ediyorlar“  diye konuştu.
Serhat News
Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da DEM Parti’ye yönelik saldırı protesto edildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir