Erzurum’da kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin birçok bölgesinde hava sıcaklığı hissedilir derecede düştü. Erzurum dahil 3 ilde kar ve fırtına nedeniyle eğitime ara verildi.

Birçok ilde kar ve fırtınanın etkili olmasının ardından valilikler, bazı il ve ilçelerde okulların tatil edildiğini duyurdu. Kamuda çalışan engelli ve hamile personel ise idari izinli sayılacak.

Erzurum

Erzurum’da olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı ilçelerde eğitime bir gün ara verildi. Valilikten yapılan açıklamada, kentte yoğun kar yağışı ve buzlanmanın etkili olduğu belirtildi. Açıklamada, Aşkale ve Horasan’da kırsal mahalle okullarında ve taşımalı eğitime, Karayazı Narman ve Tortum’da taşımalı eğitime, Köprüköy’de kırsal mahalle okullarındaki taşımalı eğitime, Çat ve Tekman’daki okullarda eğitim öğretime bir gün ara verildiği kaydedildi.

Bingöl

Bingöl’de dün başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle 5 ilçede okullar bir günlük tatil ilan edilmişti. Bugün yoğun kar yağışının devam etmesi üzerine Yedisu ilçesinin ardından Kiğı ilçesinde de Kaymakamlık tarafından taşımalı eğitime bir günlük ara verildi. Kaymakamlık tarafından sosyal medya hesaplarında yapılan açıklamada “İlçemizde devam eden yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Kiğı ilçemize bağlı köy okulları ve taşımalı eğitim öğretime 21.11.2023 Salı günü itibari ile 1 (bir) gün ara verilmiştir. İlçemizdeki merkez okullarda eğitim öğretim devam edecektir. Kamuoyuna duyurulur.” denildi.

Zonguldak

Zonguldak Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 21 Kasım Salı günü ve 22 Kasım Çarşamba günü ilçede bulunan tüm resmi ve özel örgün eğitim kurumlarında (rehabilitasyon merkezleri ve özel kurslar dahil) eğitim öğretime iki gün süreyle ara verildiği belirtildi. Açıklamada, “Kuvvetli yağış ve fırtınadan olumsuz yönde etkilenen Kdz. Ereğli ilçe genelinde 21 Kasım 2023 Salı günü ile 22 Kasım 2023 Çarşamba günü tüm resmi-özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında (rehabilitasyon merkezleri ve özel kurslar dahil) eğitim öğretime iki gün süreyle ara verilmiştir. Kdz. Ereğli ilçemizde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel de 21-22 Kasım 2023 tarihlerinde iki gün idari izinli sayılacaktır” denildi.

Kastamonu

Kastamonu Valiliği olumsuz hava şartlarından dolayı başta Cide ilçesinde taşımalı eğitim ile okul öncesi ve özel eğitim kurumlarının tamamı, Ağlı ve İhsangazi ilçelerimizde ise sadece taşımalı eğitime bugün 1 gün süre ile ara verildiğini duyurdu.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erzurum’da kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. Avatar
    21 Kasım 2023, 10:43

    […] 10:24 Erzurum’da kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi […]

    Cevapla
  2. Avatar
    21 Kasım 2023, 11:57

    […] 10:24 Erzurum’da kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi […]

    Cevapla