Erzurum ve Van’da 8 tutuklunun infazı yakıldı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erzurum ve Van’da bulunan cezaevlerinde 8 tutuklunun tahliyesinin, İdare ve Gözlem Kurulları tarafından verilen raporlar doğrultusunda aylardır ertelendiği öğrenildi. 

Cezaevlerinde İdare ve Gözlem Kurulları tarafından hazırlanan raporlar doğrultusunda tutukluların tahliyeleri engellenmeye devam ediyor. Erzurum Dumlu 1 ve 2 Nolu Yüksek Güvenlikli cezaevlerinde 5, Oltu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde 2, Van Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde ise 1 tutuklunun, infaz sürelerini tamamlamalarına rağmen tahliye edilmedikleri öğrenildi. 

Tahliyelere engel

Dumlu 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tutulan 30 yıllık tutuklu Sabri Yakut’un tahliyesinin 1 yıl; Doğukan adlı tutuklu ile Hakan Zertürk’ün 6 ay; Bilal Balkeş’in ise 3 ay uzatıldığı belirtildi. Dumlu 2 Nolu Yüksek Güvenlik Cezaevi’ndeki 30 yıllık tutuklu Fadıl Aydemir’in tahliyesinin 1 yıl uzatıldığı ifade edildi. Aydemir ve Yakut’un “örgütten ayrıldıklarına dair kanaat oluşmadığı” gerekçesiyle infazlarının yakıldığı öğrenildi. 

Oltu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde 30 yıllık tutuklu Şemsettin Tekin’in infazının 1 yıl; Sevgi İlboğa’nın ise 1 buçuk yıldır uzatıldığı öğrenildi.

Yine Van Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde bulunan 30 yıllık tutuklu Mehmet Çengel’in infazının da 6 aydır ertelendiği kaydedildi. (MA)

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erzurum ve Van’da 8 tutuklunun infazı yakıldı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir