Erzurum’da Jeotermal kaynakla üretilen domateslere yoğun talep

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erzurum‘un Aziziye ilçesinde Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının desteğiyle belediyenin iki yıl önce kurduğu serada, “Ilıca Domatesi” markası ile üretilen domatesler yoğun talep görüyor.

Erzurum’da Jeotermal kaynakla üretilen domateslere yoğun talep - AA 20230728 31787015 31786997 JEOTERMAL KAYNAKLA URETILEN DOMATESLER TURKIYENIN DORT BIR YANINA PAZARLANIYOR

Kışın çetin geçtiği Erzurum’da termal kaynak ve biyokütlesel atıklarla serada üretilen domatesler, Türkiye’nin dört bir yanına gönderiliyor. Aziziye ilçesinde Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının desteğiyle belediyenin iki yıl önce kurduğu serada, “Ilıca Domatesi” markası ile üretilen domatesler yoğun talep görüyor. Geçen yıl 330 ton domatesin üretildiği ve 20 kişinin istihdam edildiği sera, 11 bin metrekare alan üzerinde yer alıyor.

Üretilen domatesler Doğu Anadolu Bölgesi başta olmak üzere Türkiye’nin birçok ilinde Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinde satılıyor.

Erzurum’da Jeotermal kaynakla üretilen domateslere yoğun talep - AA 20230728 31787015 31786995 JEOTERMAL KAYNAKLA URETILEN DOMATESLER TURKIYENIN DORT BIR YANINA PAZARLANIYOR

Hasat sezonunun başladığı ve haftada ortalama 20 ton ürün alınan serada, ilçe belediyesince “Tarladan sofraya” projesiyle vatandaşlara seradan ucuza domates satışı yapılması hedefleniyor.

‘Bu yılki rekolte beklentisi 330 ton’

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, AA muhabirine, bu yıl da 330 ton hedeflerine ulaşmak istediklerini söyledi. Geçen yıl verimli bir sezon geçirdiklerini ifade eden Orhan, “Bu sezonu da inşallah verimli geçirerek, hedeflerimiz için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Tarımsal bir ürün, sezon içerisinde bazı problemlerle karşılaşma riskimiz var. Geçen sezon öyle bir riskle karşılaşmadık. Aynı şekilde bu sezonu da sıkıntısız tamamlamayıp hedefimizdeki 330 ton ürünü alıp ucuz bir şekilde piyasaya ve vatandaşlarımızın sofrasına sunacağız” dedi.

Erzurum’da Jeotermal kaynakla üretilen domateslere yoğun talep - AA 20230728 31787015 31786990 JEOTERMAL KAYNAKLA URETILEN DOMATESLER TURKIYENIN DORT BIR YANINA PAZARLANIYOR

Orhan, ürettikleri domatesin Erzurum piyasası için fazla geldiğini belirterek, şehirler arası piyasaya açılıp belediye için kar elde ettiklerini dile getirdi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erzurum’da Jeotermal kaynakla üretilen domateslere yoğun talep

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir