Eski Edremit Belediye Eş Başkanı Çetin’in duruşması yine ertelendi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’ın Edremit eski Belediye Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin hakkında süren davanın duruşması, bir kez daha ileri tarihe ertelendi.

Tutuklu yargılnan Tevgera Jinên Azad (TJA) ve Van Edremit eski Belediye Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin hakkında “örgüt üyesi olmak” suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın duruşması Van 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Çetin, duruşmaya Diyarbakır Kadın Kapalı Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, avukatı salonda hazır bulundu. Önceki savunmasını tekrar eden Çetin ve avukatı, tahliye talebinde bulundu. Mahkeme, “geçici mahkeme heyeti” nedeniyle, karar duruşmasını 26 Mayıs tarihine erteledi.

Ne olmuştu?

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Diyarbakır’da 2020 yılında “İşkenceyle Mücadele ve İşkence Mağdurlarıyla Dayanışma Günü” olan 26 Haziran’da evine düzenlenen baskınla gözaltına alınan Rojbin Çetin, köpekli müdahaleye maruz kaldı. Çetin‘in gözaltı süresi 3 kez uzatıldı. 11 gün süren gözaltı işleminin ardından “örgüt üyeliği”  iddiasıyla tutuklandı.

8 Aralık 2022’de esas hakkındaki mütalaasını sunan iddia makamı, Çetin hakkında “örgüte üye olmak” iddiasıyla üst sınırdan hapis cezası istedi. 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Eski Edremit Belediye Eş Başkanı Çetin’in duruşması yine ertelendi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir