1. Haberler
  2. Güncel
  3. Esnafa kötü haber: Çekilen kredi faizleri artırıldı

Esnafa kötü haber: Çekilen kredi faizleri artırıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın aldığı son dakika kararıyla, Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifleri üzerinden çekilen eski kredilerin faiz oranlarına büyük bir artış yapıldı.

Bu durum, özellikle borçlarını ödemekte zorlanan esnafları etkiledi. Halkbank aracılığıyla çekilen eski kredilerin faiz oranlarındaki bu artış, esnafı yeni güne borçları daha da artmış bir şekilde uyandı.. Birçok esnaf, böyle bir durumla ilk kez karşılaştıklarını ve bu durumun işlerini daha da zorlaştırdığını belirtiyor.

Sosyal medya hesabı üzerinde yaptığı paylaşımla duruma tepki gösteren Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (HESOB) Başkanı Muharrem Tekin ise “Esnaf bu yükün altından kalkamaz” dedi.

Tekin şu ifadeleri kullandı:

“Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri aracılığıyla Halkbank tarafından Esnaf ve Sanatkarlarımıza kullandırılmış olan hazine destekli kredilerin devam eden taksit ödemeleri Halkbank Genel Müdürlüğünce faiz güncellemesi yapılmış olup kademeli olarak artırılmıştır. Yani düşük faizle çekilen kredilerin kalan limitleri güncel faiz oranları ile yeniden güncellenmiştir. Bu uygulama Esnafımıza ağır bir yük getirecektir.

Esnafımızın aleyhine yapılan bu düzenlemenin kabul edilir bir yanı yoktur. Yaşanan ekonomik kriz karşısında ayakta kalma mücadelesi veren Esnaf ve Sanatkarlarımız böylesine bir faiz yükünün altından kalkamaz.

Ekonomik koşullar karşısında ayakta kalma mücadelesi veren Esnaf ve Sanatkarlarımıza destek ve pozitif ayırımcılık uygulanması gereken bu dönemde yapılan bu düzenleme birçok esnafımızın faaliyetinin durmasına ve kepenginin kapanmasına sebebiyet verecektir.

Yetkililerden, Esnaf ve Sanatkârlarımızı zora sokacak bu faiz artışının yeniden değerlendirilerek kaldırılmasını önemle talep ediyoruz”

Serhat News

Tepki Ver | sinirli1
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Esnafa kötü haber: Çekilen kredi faizleri artırıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir