Fatih Yağız’dan Ferhat Kıyak’a: Ben seçimle geldim senin gibi üstten talimatla değil

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Spor Başkanı Ferhat Kıyak’ın Van FED hakkında dile getirdiği iddialara tepki gösteren Van FED Başkanı Fatih Yağız, “Vanspor’u aile çiftliğine çevirdiniz. Ben senin gibi üstten atamayla gelmedim. Delegelerin oylarıyla geldim,” diyerek yapılan açıklamalara tepki gösterdi.

 

Vanspor Başkanı Ferhat Kıyak’ın sosyal medya hesaplarında ve yerel bir TV kanalında Van Dernekler Federasyonu hakkında dile getirdiği iddialarla ilgili Van FED Başkanı Fatih Yağız yazılı açıklamada bulundu. Ferhat Kıyak’ı tarihin en başarısız başkanı olarak lanse eden Yağız, yapılan açıklamaların ciddiyetten uzak ve iftira olduğuna dikkat çekti. Yağız, “Ciddiye bile alınmayacak olan bu şahsın bütün Van kurumlarına, Van odalarına, belediyelere, Vanlı iş insanlarına ve Vanspor eski başkanlarına saldırmasına, kısacası Van’a verdiği zarara birisi dur demeliydi.  Öncelikle kurumumuzun ismi “İstanbul Anadolu Van Dernekler Federasyonu” değildir. Önce Van’ın ve Türkiye’deki en büyük STK kurumlarından olan Van Dernekler Federasyonu’nun ismini bile bilmiyor olmanız kurumumuzdan ne kadar bihaber olduğunuzun göstergesidir,” dedi.

 

“Düşük katlım olmaması sizi hüsrana uğratmıştır”

 

“Van Tanıtım Günleri bizleri değil düşük katılım bekleyen sizleri hüsrana uğratmıştır,” diyen Yağız, şunlara dikkat çekti: “Keşke Van Tanıtım Günleri’ne katılsaydınız, holiganca kışkırtmalar yapacağınıza örnek olsaydınız. Mesele kadim Van şehri ve Van halkı olduktan sonra, Van Tanıtım Günleri’ne gelmeniz için davetiye mi gerekiyor? Kaldı ki resmi davetimizi yaptık, ücretsiz stant vereceğimizi belirttik. Sizler de Erol Temel ve Halil Pektaş aracılığıyla katılmayacağınızı belirttiniz. Biz Vansporumuzun her maçına olabildiğince yönetim olarak katılmaya çalıştık. Yardım gecesine de katıldık.  Federasyonumuzun sosyal medya hesaplarından Vanspor’un tüm maçlarını da takip ettik. Beraber galibiyetlere sevindik, mağlubiyetlere de üzüldük. Vansporumuzun her maçını da paylaştık. Destek olduk federasyonun önünde yeri geldi, taraftar için otobüs kaldırdık.”

 

Vanspor sayfasında kendi çocuklarını takip eden bir başkan

Ferhat Kıyak’ın Vanspor Kulübü’nü aile şirketine çevirdiğini de dile getiren Yağız, Kıyak’ın,  kulübün Vanspor sayfasında kendi çocuklarını takip eden bir başkanın olmasının, kurumsallıktan uzak ve bireysel egolarının esiri olduğunun göstergesi olduğunu kaydetti. Yağız, tepkisini şu maddelerle dile getirdi:

 

1- Geçen yıl öz kaynaklarımızla yaptığımız Van Tanıtım Günleri’nde bizlere asılsız iftiralarda bulunan Ferhat Kıyak, iftiralarını İspat etmekle yükümlüdür. Aksi adli durumdur.

 

2- Erol Temel benim akrabamdır. Aynı zamanda yol arkadaşımdır. Her zaman da öyle olacak.

 

3- ‘Rant sağladınız’ diyorsunuz. İspatlamakla sorumlusunuz! İspatlamazsanız o görevde bir an durmamalısınız!

 

4- Bu halk her şeyin farkında olduğu gibi, her şeyin en iyisini hak ediyor. Göreceksiniz görevde olduğumuz sürece Haluk Levent’de gelecek Tarkan’da, ancak siz izlemeye ve karalamaya devam edeceksiniz!

 

5-Kimse merak etmesin; bizler öğrencilerimize burslar da veririz, en iyi sanatçıyı halkımızla buluştururuz.

 

6- Bizler seçimle geldik, seçimle gideriz. Başkaları gibi yukarıdan uzanan eller ile gelmedik. Siz Vanspor’da neleri başardınız? Açıklayın biz de bilelim!

 

7- Yine söylüyorum! İftiralarınızı belgeleri ile ortaya koymazsanız bir an o kurumun başında durmayın. Derhal istifa edin. Bu sefer istifa ettiğinizde bari entrika olmasın, lütfen gerçek olsun…

 

Serhat News

Tepki Ver | mutlu5
5
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Fatih Yağız’dan Ferhat Kıyak’a: Ben seçimle geldim senin gibi üstten talimatla değil

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir