HEDEP vekillerinden Van Gölü kıyısının işgal edilmesi hakkında suç duyurusu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HEDEP, Van Milletvekilleri, Edremit ilçesinde Van Gölü kıyısında bulunan Merit Şahmaran Otel adlı işletmenin tadilat çalışmaları kapsamında yeni yapılar inşa etmesi ve sahile dolgu yapması noktasında suç duyurusunda bulundu.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Van Milletvekilleri, Edremit ilçesinde Van Gölü kıyısında bulunan Merit Şahmaran Otel adlı işletmenin tadilat çalışmaları kapsamında yeni yapılar inşa etmesi ve sahile dolgu yapması noktasında suç duyurusunda bulundu. Yapılan suç duyurusunda, Muhtelif tarihlerde basında yer alan kimi haberler dolayısıyla; Edremit ilçesi sınırlarında bulunan Merit Şahmaran Otel adlı yapının tadilatı kapsamında kimi inşa çalışmaları ve gölde dolgu yapıldığının kamuoyuna yansıdığına dikkat çekildi.

Devamında yapılan çalışmalarla yapı ruhsatının 1992 öncesine dayandığına değinile suç duyurusunda, Merit Şahmaran Otel adlı yapının bütünleyici parçası niteliğinde olan kimi yapıların inşa edildiği, ruhsat kapsamını aşan ve Van Gölünün doğal sit statüsü olan “Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım statüsünün ihlali olan dolguların yapıldığı tespit edildiği belirtildi.

Yurttaşların, çevre kurumların ve meslek odalarının belediyeye yapmış olduğu başvuruların cevapsız bırakıldığına dikkat çekilen suç duyurusunda, “Bu sebeple belediyenin, Doğal Sit alanı olan Van Gölü Havzasındaki anılı yapı çalışmalarına ve dolguya göz yumduğu şüphesi oluşmaktadır” denildi.

Suç duyurusunun devamında şunlar kaydedildi:

“Bahse konu dolgu faaliyeti ve diğer inşa çalışmalarının yönetmelikte öngörülen düşük yoğunlukta faaliyet olmadığı, esaslı değişiklikler ihtiva ettiği ve göl için ciddi riskler yarattığı açıktır. Çalışmaların ruhsata aykırı olduğu da ilgili belgeler incelendiğinde anlaşılacaktır. Bundan bahisle otel işletmesinin yetkilileri ile diğer sorumlular ve ruhsata aykırı faaliyetlerin elektrik, su veya telefon bağlantısının yapılmasına müsaade eden kamu görevlilerinin tespit edilerek cezalandırılması zorunludur. İşbu sebeplerle şüpheliler hakkında soruşturma başlatılması ve kamu davası açılması amacıyla suç duyurusunda bulunma zorunluluğu hasıl olmuştur.”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
HEDEP vekillerinden Van Gölü kıyısının işgal edilmesi hakkında suç duyurusu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir