Van Gölü’nde doğa katliamı yapılıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’ın Edremit ilçesinde, Merit Oteli’nin bulunduğu alanda Van Gölü‘nün sahili dolgu malzemeleriyle doldurulmaya başlandı. Belediye ve çevre dernekleri ise başvurulara rağmen sessizliklerini koruyor.

Çekilme ve kirlilikle gündeme gelen Van Gölü, bu kez de çekilen alanlarda yapılan dolgularla gündemde. Edremit ilçesinde Van Gölü sahilinde bulunan Merit Otel el değiştirdikten sonra onarıma tabi tutuldu.  Ancak onarım yapılan otelin bulunduğu alanda Van Gölü sahili de dolgu malzemesiyle doldurulmaya başlandı. Otelin önünde gölün içinde yeni bir adacık yapılırken, kentin en işlek yerinde yapılan kurutma işlemine karşı belediye ve kurumların sessizliği ise sürüyor.

ÇEVDER ve Baro girişim yapmadı

Dolgunun başlamasıyla birlikte hem Van Barosu Çevre Komisyonu hem de Van ÇEVDER yetkililerine olayı bildirdiğini dile getiren bir yurttaş, olayın üzerinde 10 gün geçmesine rağmen her iki kurumdan da bir girişim olmadığını vurguladı. Bölgede büyük bir katliam yaşandığına da dikkat çeken yurttaş, yetkililerden olaya müdahale etmesini istedi.

Belediye işlem yapmadı

Aynı yurttaş belediyeye yaptıkları ihbar üzerine belediye yetkililerinin olay yerine gittiğine de dikkat çekerek, “Belediye ekipleri olay yerine gitti. Ancak kısa bir süre çalışmalar durduktan sonra yeniden başladı. Yani ne belediye ne de çevre dernekleri hiçbir girişimde bulunmadı” dedi.

Olayla ilgili görüştüğümüz Van ÇEVDER olayla ilgileneceğini ve geri dönüş yapacağını söyledi ancak konuyla alakalı herhangi bir açıklama yapmadı.

Van Barosu Çevre Komisyonu ise kendilerine başvuruların olduğunu fakat yoğunluktan dolayı olayla ilgilenemediklerini söyledi.

Serhat News

Tepki Ver | sinirli16
5
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
16
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
Van Gölü’nde doğa katliamı yapılıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 Yorum

  1. Avatar

    İsmail say saklanıyor çünkü onun adamları ola bilir

    Cevapla
  2. Avatar

    Doğa katliyami mi ya gidip Muradiye şelalesi, molla Kasım çöplük içinde buna mi katliyam diyorsunuz.

    Cevapla
  3. Avatar

    Van Gölü sahil boyunca tertemiz bir alan
    yine pırıl pırıl yürüyüş alanları kaldırım yapılmış emeği geçenlere teşekkür ediyoruz….bu alanları korumak Van halkına düşüyor…Bankları lütfen tahrip etmeyiniz…!

    Cevapla
  4. Avatar
    7 Kasım 2023, 12:49

    Adamlar en azından bir yatırım amaçlı gölün çekilmesinden kaynaklı ufak bir dolgu yapıyorlar başka yapacak haber yok mu bu insanlar çok güçlü dikkat edin devlet tarafından

    Cevapla
  5. Avatar
    14 Kasım 2023, 14:35

    […] Van Gölü‘nün yıllar önce yükselmesiyle su altında kalan antik yolda […]

    Cevapla