Fransa’da 130 kişiyi öldüren IŞİD üyesine müebbet hapis cezası

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kasım 2015’te Paris’te IŞİD tarafından düzenlenen saldırıların hayatta kalan tek faili olan sanık Salah Abdeslam’a mahkeme tarafından müebbet hapis cezası verildi.

Fransa’nın başkenti Paris’te 2015 yılında 130 kişinin ölümüne neden olan IŞİD saldırılarıyla ilgili Paris Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava sonuçlandı.

Otuz yıldan önce indirim alamayacak

Duvar Gazetesinde yer alan habere göre, mahkeme, saldırıları düzenleyen gruptan hayatta kalan tek kişi olan Fas asıllı Fransız yurttaşı Salah Abdeslam’ın (32) ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.  Fransız yasalarına göre, Abdeslam 30 yıldan önce herhangi bir indirimden yaralanamayacak. Diğer 19 sanık ise “Lojistik destek sağlamak” gibi birkaç ayrı suçtan, 2 yıl ile müebbet arasında değişen hapis cezalarına çaptırıldı.

Şimdiye kadar Fransa’da bu cezaya sadece 4 kişi çarptırılmıştı.

Başbakan: Adalet yerini buldu

Kararı değerlendiren Fransa Başbakanı Élisabeth Borne, “Adalet yerini buldu. 13 Kasım 2015 tarihindeki olayların dehşetini silmeyecektir. Ancak bu, bütün hayatta kalanlar, Fransız halkı için güçlü bir adım” dedi.

Ne olmuştu?

Ülkede 13 Kasım 2015 tarihinde altı restoran ve bar ile bir stadyum ve bir konser salonu eş zamanlı hedef alınmış, 130 kişi yaşamını yitirmiş, 350 kişi de yaralanmıştı. Saldırıları IŞİD üstlenmişti.

Serhat News

(lg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Fransa’da 130 kişiyi öldüren IŞİD üyesine müebbet hapis cezası

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir