Gazeteci Sinan Aygül’den AKP’li Başkan Geylani’nin 2. ‘özür’ açıklamasına yanıt

Gazeteci Sinan Aygül’den AKP’li Başkan Geylani’nin “özür” açıklamasına yanıt
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tatvan’da belediye başkanın korularının saldırısına uğrayan Gazeteci Sinan Aygül, Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’nin özür açıklamasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Aileler arasında barış sağlandığını söyleyen Aygül, durduğu yerin değişmediğini söyledi.

Barışın tarafı olmadığını ifade eden Aygül, Belediye Başkanı Geylani’nin sorumluluk alıp istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Aygül’ün açıklamasının bir kısmı şekilde:

Belediye başkanı dün özür açıklaması yayımladı, bugün aileler arasında benim dahil olmadığım bir barış görüşmesi olmuş.

Yaşanan olay çok çirkin alçakça haince bir olaydır. Failleri de azmettiricileri de sorumluları da  aynı düzeyde alçaktır, aynı düzeyde çirkindir. Bunun izahı yoktur. Bana göre, vicdan sahibi insanlara göre bu işin birebir sorumlusu azmettirici olmadığını öne süren Belediye Başkanı (Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani) olacak şahıstır. Bu şahısta ilk günden beri ailesini, toplumun ileri gelenlerini araya sokarak darp olayı ile alakası olmadığını,  hiçbir dahlinin olmadığını ısrarla savunuyor.

Yapması gereken şey inkar etmesi ya da özür dilemesi değil sorumluluk duyarak istifa etmesi gerekiyordu. Ancak idarecilerin sorumluların istifa mekanizmasını işletmesi, kendilerinin ve ailelerinin şeref ve ahlak düzeyi ile ilgilidir. Bunların şeref ve ahlak düzeyi neyse ona göre davranıyorlar.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gazeteci Sinan Aygül’den AKP’li Başkan Geylani’nin 2. ‘özür’ açıklamasına yanıt

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir