Gazeteci Sinan Aygül’e yönelik saldırının duruşması başladı 

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazeteci Sinan Aygül’e yönelik saldırının duruşması başladı

Tatvan’da belediye başkanının biri polis olan silahlı iki korumasının saldırısına uğrayan gazeteci Sinan Aygül’e yönelik davanın duruşması başladı.

17 Haziran’da Bitlis’in Tatvan ilçesinde Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’nin silahlı iki korumasının saldırısına uğrayarak ağır yaralanan Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sinan Aygül’e yönelik saldırı olayının ilk duruşması başladı. Tatvan 2. Asliye Ceza Mahkemesi duruşma salonda başlayan duruşmaya aralarında İstanbul, Konya, Muş, Bitlis ve Van Barosu avukatları, İnsan Hakları Derneği Van Şubesi, Türkiye İnsan Hakları Vakfı Van temsilciliği, Hakkari-Van Tabip Odası ile sivil toplum örgütü temsilcileri, Van ile Bitlis’teki gazeteciler katıldı.

Duruşmada ilk olarak Bitlis Cezaevi’nde bulunan AKP’li Tatvan Belediye Başkanı Emin Geylani’nin koruma polisi Engin Kaplan ve belediye çalışanı koruması Yücel Baysal’ın kimlik tespitiyle başladı. Kimlik tespitinden sonra olayın mağduru gazeteci Sinan Aygül ile olaya tanık olan yurttaşların kimlik tespiti yapıldı. Kimlik tespitinden sonra ilk olarak Engin Kaplan’ın ifadesi alındı. Kaplan, Sinan Aygül’e yönelik bir saldırı olmadığını belirterek, görüntülere rağmen olay sırasında kavgayı ayırmaya çalıştığını dile getirdi. Mahkeme başkanın belindeki silahı niye gösterdiği yönündeki sorusuna ise yaz olduğu için silahın açıkta kaldığını dile getirdi. Can Hastanesi’ne tedavi için Yücel Baysal ile birlikte gittiği iddiasında da bulunan Kaplan, Sinan Aygül’ün kendilerine hakaret ettiğinden dolayı olayın yaşandığı kaydetti.

Kaplan kavgayı kendisinin ayırdığını ve kimseye silah ve kimliğini göstermediğini belirterek, tanıkların taraflı beyanda bulunduğu kaydetti.

Avukat, Kaplan’a kaç silahı olduğu sorusunu yöneltti. Kaplan ise iki silahı olduğunu ve o gün görevde olmadığı kaydetti. Avukat Fırat Epözdemir ise olay günü saat kaçta Yücel Baysal ile birlikte geldiklerini sordu. Sanık ise hatırlamadığını dile getirdi. Epözdemir’in kaç dakika olay yerinde beklediği sorusuna ise hatırlamadığı cevabını verdi.

Polis Engin Kaplan, Sinan Aygül’ün PKK davasında yüze yakın davası olduğunu söylemesi üzerine avukatlar bu bilgiyi nereden bildiğine dair sorular yöneltti. Kaplan ise, emniyetten ve basından haberdar olduğunu dile getirdi.

Duruşma yücel Baysal’ın ifadesiyle devam ediyor.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gazeteci Sinan Aygül’e yönelik saldırının duruşması başladı 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir