Gazeteci ve akademisyen Akarsel Van’da anıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Katledilen Jineoloji Araştırma Merkezi üyesi ve gazeteci Nagihan Akarsel, Van’da anıldı.

Katledilen Jineoloji Araştırma Merkezi üyesi, akademisyen ve gazeteci Nagihan Akarsel Van’da anıldı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van il binasında düzenlenen anmada Akarsel için kurulan masaya karanfil bırakılarak mumlar yakıldı. Anmaya, HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç, TJA, HDP, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve TUHAY-DER yöneticileri, Jineoloji çalışanları, Barış Anneleri Meclisi üyeleri ile çok sayıda yurttaş katıldı.

‘Zihniyeti teşhir etmeye devam edeceğiz’

Anmada konuşan Jineoloji Dergisi’nden Dilan Yıldız, Akarsel’in hayat hikayesini anlattı. Akarsel’in basın ve Jineoloji başta olmak üzere birçok alanda çalıştığını hatırlatan Yıldız, Akarsel’in Kürt kadın mücadelesinin öncülerinden biri olduğunu belirtti. Yıldız, “Nagihan, karanlıkta bırakılan kadın tarihini aydınlatırken ‘21’inci yüzyıl kadın yüzyılı olacak’ diyerek çalışmalarını yürüttü. Nagihan arkadaşın deşifre ettiği akıl, onu 4 Ekim’de katletti. Arkadaşımızı katleden zihniyeti teşhir etmeye devam edeceğiz” dedi.  

Şiirler okundu

Yıldız’ın konuşmasının ardından Jineoloji Dergisi’nden Hediye Sayıner ve Neslihan Şedal, Akarsel için şiirler okudu. Şiir dinletisinin ardından anma “Jin Jiyan Azadi” sloganıyla son buldu. 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gazeteci ve akademisyen Akarsel Van’da anıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir