HDP’li vekillerin şiddete maruz bırakılması Genel Kurul’da kınandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HDP Parlamento Grubu, milletvekilleri Habip Eksik ve Sait Dede’nin uğradığı polis şiddetini Meclis Genel Kurulu’nda protesto etti. Meclis Başkanvekili Haydar Akar, saldırıyı kınamak yerine Genel Kurul’a ara verdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parlamento Grubu, Iğdır Milletvekili Habip Eksik ve Hakkari Milletvekili Sait Dede’ye yönelik polis saldırısını Meclis Genel Kurulu’nda protesto etti. HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Rüştü Tiryaki, seçilmişlere yönelik iktidar eliyle teşvik edilerek sistematik hale gelen kolluk şiddetinin, kurumsallaşmış hesap sorulamazlık pratiğinin önüne geçilmesi, etkin bir soruşturma ve kovuşturma mekanizmasının sağlanması amacıyla Meclis Araştırması açılması için önerge verdi. 

Tiryaki, kürsüye Habip Eksik’in hastane fotoğrafının yer aldığı dövizle çıktı.

Dövizlerle protesto

Tiryaki’nin konuşmasının sonunda HDP’li vekiller de ellerindeki dövizlerle kürsüye geldi. Konuşmasını sürdüren Tiryaki, “Ali Kenanoğlu İstanbul’da polis şiddetine maruz bırakıldı. Hüseyin Kaçmaz vekilimizin polis şiddetinde parmağı kırıldı. Son olarak Habip Eksik’in bacağı kırıldı. Kimse buradan bir söz söylemedi. Neden? Çünkü polis şiddetinin arkasındaydı siyasi iktidar. Tersine bu iktidarın atadığı vali, ‘bu milletvekili kendini yere attı’ dedi. Bir milletvekilinin bacağını kıranlar hakkında soruşturma başlatmak yerine, milletvekilimizi suçladı. Milletvekilimiz burada Ankara’da şehir Hastanesi’nde yatıyor. Tek bir taneniz milletvekilimize geçmiş olsun dediniz mi? Aynısı size yapılsaydı buradan tepki gösterirdik” dedi.

Meclis başkanvekili ara verdi

Bu sırada Meclis Başkanvekili Haydar Akar, saldırıyı kınamak yerine HDP’li vekillerin protestosunu engellemek için Genel Kurula ara verdi. Milletvekilleri de, “Susmak onaylamaktır”, “Meclisi duyarlılığa çağırıyoruz”, “Polis devletine hep birlikte hayır diyelim” diyerek, susan vekillere tepki gösterdi.

AKP’li Aydemir’den ‘Bireysel Vaka’ savunması

Genel Kurul, verilen ara ardından devam ediyor. AKP’li Pakize Mutlu Aydemir, şiddeti kabul etmediklerini söyledi. HDP’li vekillerin polis şiddetine uğramasını ise Aydemir, “bireysel vaka” olarak değerlendirdi. Aydemir, PKK’nin eylemlerini sıralayarak, polis şiddetini savundu.  

Genel Kurul devam ediyor.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
HDP’li vekillerin şiddete maruz bırakılması Genel Kurul’da kınandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir