Gelen telefonlara dikkat: Van’da yüzlerce kişi Digiturk’ün mağduru

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Digiturk-Türk Telekom Ortak Kampanya” adı altında yüzlerce kişi ‘Ucuz İnternet’ vaadiyle dolandırıldı.

Van’da internet abonelikleri üzerinden Digiturk’ün de adının karıştığı ciddi bir dolandırıcılık yöntemiyle yüzlerce vatandaş evlerine kurulum yaptırdı. Hemen hemen her gün yüzlerce şikayetin geldiği aboneler isyan etti. Her gün dolandırıcılık yöntemlerine bir yenisi daha ekleniyor. Sürekli olarak yeni yöntemlerle kullanıcıların cüzdanlarına göz diken dolandırıcılar kimi zamansa bir şirketin adı kullanılarak bu dolandırıcılıklara devam ediyor. Ülkemizde pek çok vatandaşımız internet ve telefon abonelikleri üzerinden dolandırılıyor. Her şey sizi Türk Telekom’dan bir “müşteri temsilcisinin” aramasıyla başlıyor.

Sürekli dolandırıcılık haberleri okuduğunuz için bunun da bir dolandırıcılık yöntemi olduğunu düşünüyorsunuz ancak karşınızdaki temsilci fatura bilgilerinizi eksiksiz okuyarak temsilci olduğunu kanıtlıyor. Daha sonrasında size kampanyalı bir paketleri olduğunu ve bu paketin içerisinde ev internetine ek olarak Digiturk üyeliği de olduğunu söylüyor. Bu ikili paket için istenen rakamsa ilk yıl 220 TL ikinci yıl ise 130 TL arasında değişen komik bir rakam. Sizde dolandırıcı olmadığına inandığınız temsilcinin teklifini kabul ediyorsunuz ve temsilci, Digiturk tarafından aranacağınızı söyleyerek telefonu kapatıyor.

Bu noktada işin içine digiturk de dahil oluyor. Telefonu kapattıktan birkaç dakika sonra Digiturk müşteri temsilcisi tarafından aranıyorsunuz. Telefonu açıp konuşmaya başladıktan sonra size Digiturk’ten bir onay SMS’i geliyor ve Digiturk’ün de bir dolandırıcı olmadığına ikna oluyorsunuz. Siz bu yeni aboneliği onayladıktan birkaç gün sonra da Digiturk teknik servisi evinize gelerek kurulumu yapıyor. Van’da telefon üzerinden işleyen yöntem sonrası birçok abonenin evine yeniden kurulum yaptırdığı öğrenildi.

Van’da yaşanan dolandırıcılık olayı!

Dolandırılan bir vatandaş konuya söyle özetliyor: “1 ay önce Türktelekomdan arandım. Taahhüttüm yenilendi ve içeriğinde vergi ve indirim için ortak olduğunu söyleyen sözde çağrı merkezi Dijitürke üye olursanız faturanıza 180 TL artı 50 TL internet ücreti toplamda 230 TL ödeyeceğini söylediler.

İlk faturamı aldım hem Turk Telekomdan hem de Dijitürk’ten iki fatura 400 TL olarak yansıdı. Türktelekom olduğunu iddia eden çağrı merkezine iki gün boyunca aradım ve ulaşamadım. Numarasını da sizlerle paylaşıyorum. 0212 907 06 0* Türktelekom’u aradım böyle bir kampanyamız yok diyor. Yereldeki Dijitürk temsilcileri ise doğrudur günde yüzlerce kişi bize bu dolandırıcılıkla geliyor. Ve hiç birine cevap olamadıklarından yakınıyorlar.

Dijitürkü aradım onlarda size gelen mesaja cevap verdiğiniz için taahhüttü kabul etmiş bulunmaktasınız ve bize cayma bedeli Bin TL öderseniz Dijitürk’ü iptal ederiz dediler. Van’da yüzlerce insan bu şekil dolandırıldı.” (Vanekspres)

Serhat News

Tepki Ver | sinirli2
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
2
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gelen telefonlara dikkat: Van’da yüzlerce kişi Digiturk’ün mağduru

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar

    Çok kolay bunlardan kurtulmak ben kurtuldum.edevletten tüketici şikayet biriminden şikayet ediyorsunuz

    Cevapla