Gökçek DEM Parti’yi hedef aldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘Siz Atatürk’ün askeri değil, itlerisiniz’ diyenlerle el ele kol kola yürüyenlerin bugün söylediklerinin bizim nazarımızda hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur” sözleri Melih Gökçek ve Sırrı Sakık arasında polemiğe neden oldu. Gökçek DEM Parti’yi hedef aldı, Sakık ” Amacınız bizden can almak” dedi.

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da oynanacak Süper Kupa mücadelesinin Atatürk tişörtü ve pankart taleplerinin karşılanmaması nedeniyle iptal edilmesinin yankıları sürüyor. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Necip kupa iptalinden 24 saat sonra konuyla ilgili ilk kez konuştu.

Fazıl Ödülleri programında Süper Kupa’ya ilişkin CHP’yi hedef alan Erdoğan isim vermeden DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık’ı hedef aldı. Erdoğan şöyle dedi:

“Gazi Mustafa Kemal, bu ülkenin banisidir. Daha düne kadar, affınıza sığınarak söylüyorum ‘Siz Atatürk’ün askeri değil, itlerisiniz’ diyenlerle el ele kol kola yürüyenlerin bugün söylediklerinin bizim nazarımızda hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Türkiye’nin ve Türk milletinin onurunu, haysiyetini, şerefini bizim nasıl savunduğumuzu CHP bilmese de tüm dünya çok iyi biliyor. Ülkemizin itibarını bizim nasıl koruduğumuzu muhalefet bilmese de tüm insanlık gayet iyi biliyor.”

Gökçek: DEM il başkanlığının önüne gidin

Bunun üzerine Ankara’nın Eski Belediye Başkanı Sosyal medya hesabı X’ten şu paylaşımı yaptı:

“Suudi konsolosluğu ile havaalanına giden ve Mustafa Kemal’in askeri olduğunu söyleyen gençlere BİR sorum ve teklifim var. Size “Mustafa Kemal’in it sürüleri, it sürüleri” diyen DEM’li (eski adlarıyla HDP’Lİ) Sırrı Sakık’ı Protesto etmek için yarın DEM il başkanlığının önüne gidin hepinizin Mustafa Kemal’in askeri olduğunu kabul edeceğim ve sizi Tweetterden alkışlayacağım. Ama gitmezseniz sizin kartondan Atatürk’cü olduğunuzu ilân edeceğim. Hadi bekliyorum…”

Sakık yanıt verdi

Bunun üzerine DEM Parti Milletvekili Sırrı Sakık, Melih Gökçek’e yanıt verdi: “Trol İ. Melih! Ben o lafı o dönem HDP parti binalarımızı yakanlara ve arkadaşlarımızı öldürenlere söylemiştim. Yargıtay onayı da ispatım. Şimdi sen aynı çağrıyla partimizi ve beni hedef gösteriyorsun. Amacın Arabistan krizini örtbas için bizden can almak. Ben aynı yerdeyim yarım parsel Melih. Sen gel bekliyorum, gelmezsen namertsin. Ama yüreğin varsa… ”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gökçek DEM Parti’yi hedef aldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir