HABER-SEN: PTT’nin ayrımcılığını kabul etmiyoruz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HABER-SEN, sendika üyelerinin PTT yönetiminin ayrımcı uygulamalarıyla karşı karşıya kaldığını ifade etti. 

Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (HABER-SEN) Van Şubesi,  birçok kentte PTT yöneticilerinin sendika üyelerine karşı ayrımcılık yapmasına karşı sendika binalarında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda metni okuyan HABER-SEN Van Şube Başkanı Hamit Aker, sendikaya üye arkadaşlarının sürgün edildiklerini belirtti. 

182 yıllık bir kurum olan PTT’de yandaşlık ve kayırmacılığın geliştiğine vurgu yapan Aker, “PTT yönetimi oluşturduğu liyakatsiz kadrolar ile hem kurumun itibarını sarsmakta hem de usulsüz, kanunsuz işlemler ile PTT’de çalışan emekçilerin çalışma hayatını bozmaktadır. Sendikal yapının en önemli ve gerçek temsilcisi KESK ve çatısı altındaki Haber-Sen örgütlü bulunduğu kurumlarda sistematik saldırı ve baskılar altındadır. Hiçbir muhalif sesin çıkmasına tahammülü olmayan, her geçen gün demokrasiden, çok seslilikten biraz daha uzaklaşan yönetimler, emekçiden yana itirazlarını ve taleplerini dile getiren sendikamıza hukuksuz saldırılarını arttırmıştır” dedi.

Mücadele vurgusu

Üyelerine yönelik hukuksuzluğa karşı suç duyurusunda bulunacaklarını belirten Aker, yerleri değiştirilen üyelerinin eski kurumlarına dönmemesi halinde tüm kentlerde eylem ve etkinlikler düzenleyeceklerini ifade etti. MA

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
HABER-SEN: PTT’nin ayrımcılığını kabul etmiyoruz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir