Hakkari’de bir genç intihar etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hakkari’nin Derecik ilçesine bağlı Ortaklar köyünde 16 yaşındaki bir gencin intihar ettiği iddia edildi.

Hakkari‘nin Derecik ilçesine bağlı Ortaklar (Bêsûsin) köyünde 16 yaşındaki Nejdet Zerender adlı gencin evine 45 dakika mesafede bulunan bir yaylada silahla intihar ettiği kaydedildi.

Zerender’i illk olarak yakınlarının gördüğü, Jandarma ve sağlık ekiplerine haber verildiği belirtildi. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı. İlçedeki son intihar olayına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan psikolog Servin Dayan, “Şemdinli’den aldığım intihar haberleri artık canımı acıtmak yerine beni öfkelendiriyor. Birkaç ay önce intihar eden öğrencimin, dün abisinin intihar haberini aldım” açıklamasında bulundu ve kentteki intiharlara dikkat çekti.

Kentte intihar vakaları artıyor

Hakkari ve ilçelerinde son dönemde çok sayıda intihar vakasının yaşandığı bildirildi. Rûdaw’ın yerel kaynaklardan derlediği bilgilere göre, son olarak Derecik ilçesinde S.Z adlı genç 4 Mart’ta, Kırıkdağ beldesinde Z.T adlı kadın 5 Mart’ta, Merkez Dağgöl Mahallesi’nde üniversite öğrencisi 21 yaşındaki V.Y 18 Mart’ta, Hakkari Öğretmenevi Müdür Yardımcısı Miran Altürk 18 Mayıs’ta, T. Yaşar isimli kadın 28 Mayıs’ta, Şemdinli ilçesinde bulunan Güzelkonak (Girkê) köyünde ise 17 yaşındaki Evliya Sala adlı genç 4 Haziran’da intihar etmişti. Yine Yüksekova ilçesinde 30 yaşındaki Kajin Dereli adlı gencin de 18 Mart’ta intihar ettiği bildirilmişti.

Kentte 17 Haziran’da da Merkez Bulak Mahallesi’nde ailesiyle birlikte yaşayan A.K.Y isimli kadın intihar etmişti.

Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Tekin, intihar vakalarına dikkat çekerek “Şemdinli’de son bir hafta içinde 3 genç intihar etti. Yaşları 17-19-25 kimse sorgulamıyor, sormuyor. Pırıl pırıl gençlerimizin intihar sebebi nedir. Kimse durup dururken kendi canına kıymaz. İntihar sonrası soruşturmaların sonucunu bütün kamuoyu merak ediyor. Bu intiharların önüne nasıl geçebiliriz; bu hepimizin birinci gündemi olmalı. Gençlerimize sahip çıkmalı, elimizden kayıp gitmelerine seyirci kalmamalıyız” ifadelerini kullanmıştı.

Serhat News

Tepki Ver | _zg_n2
0
mutlu
Mutlu
2
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hakkari’de bir genç intihar etti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir