HDP, BTK hakkında suç duyurusunda bulundu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HDP, sanal medyada bant daraltmasına giden BTK hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu, depremin 3’ncü gününde sanal medya platformu twitter’a getirilen bant daraltmasına ilişkin Bilim Teknolojileri Kurumu (BTK) hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu dilekçesinde, BTK’nin “Kasten insan öldürmenin ihmal suretiyle işlenmesi”, “Görevi kötüye kullanma”, “Bilişim sistemlerinin işleyişini engelleme” ve “Haberleşmenin hukuka aykırı yollarla engellenmesi” suçlarını işlediğine dikkat çekildi. 

Sanal medyanın önemi 

Enkazlara müdahale edilmesi ve enkaz altında bulunanların canlıların kurtarılması için tüm iletişim ve ulaşım kaynaklarının sonuna kadar açık olması gerektiğinin vurgulandığı dilekçede, “Depremin olduğu ilk andan beri enkaz altında kalan birçok insana sosyal medya ve basın yayın organları üzerinden yapılan paylaşımlar ve bunun hızlı şekilde yaygınlaştırılması sonucunda ulaşılmıştır. Göçük altında kalan birçok insan bulunduğu lokasyonu, sağlık durumunu ve ihtiyaçlarını sosyal medya platformları üzerinden yayınlamış ve bu paylaşımlar neticesinde kendilerine hızlı şekilde ulaşılmıştır. Yaşanan felaketin karşısında kullanılan internet ve sosyal medya platformlarının hayati öneme haiz olduğu açık şekilde ortaya konulmuştur. Yapılması gereken tüm iletişim, ulaşım, internet ve sosyal medya ağlarına erişimi kolaylaştırmak, genişletmek ve hızlandırmak iken BTK tarafından uygulanan bant daraltma işlemi 5237 sayılı Türk Ceza Yasasını aşağıda izah edilecek olan maddelerini açık bir şekilde ihlal etmektedir” denildi. 

Kamu davası açılması talebi

Dilekçede, “İzah edilen ve re’sen dikkate alınacak sebeplerle, şikayet konusu işlem ile ilgili ivedi biçimde soruşturma başlatılmasını, uygulanan bant daraltma işleminin ivedi şekilde durdurulması için Sulh Ceza Hâkimliğine,  Cumhuriyet Başsavcılığınca başvuru yapılmasını, şüphelilerin tespit edilmesi ve akabinde dilekçede belirtilen suçlar ile re’sen tespit edilecek suçlar yönünden cezalandırılmasını teminen kamu davası açılması” talep edildi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
HDP, BTK hakkında suç duyurusunda bulundu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir