Hizan’da askeri operasyon15. gününde : Şiddetli çatışmalar yaşanıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hizan ilçesine bağlı Hûzeran köyünde başlatılan askeri operasyonda şiddetli çatışmalar yaşanırken, askerlerin köydeki ahırı bombaladığı öne sürüldü. 

 Bitlis’in Hizan ilçesine bağlı köylerde “Özel Güvenlik Bölgesi” adı altında 15 gündür yasak devam ederken, Hûzeran köyünde öğlen saatlerinde itibaren şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Halen devam eden çatışmalarda 2 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. 

Mezopotamya Ajansı’nın edindiği bilgilere göre; 26 Temmuz akşam saatlerinde Hûzeran ile Sûreh köyleri arasında askerler ile HPG’liler arasında çatışma çıktığı belirtildi. Sabah saatlerine kadar süren çatışmada bir kişi yaşamını yitirdi. 27 Temmuz’da yine öğlen saatlerine doğru tekrar çatışmalar yaşandı. Binlerce askerin katıldığı operasyonda yaralanan bir HPG’linin Hûzeran köyünde bulunan bir ahıra girdiği ve ahırın içerisindeki hayvanlarla birlikte bombalandığı belirtildi. Yaklaşık üç saat süren bombardımanın ardından askerler, ahırın enkazını kaldırmaya başladı. Enkazdan bir cenazenin çıkarıldığı kaydedildi. 

Saatlerce bombalanan köyde kimsenin evlerinden çıkmasına izin verilmiyor.

Serhat News

Tepki Ver | mutlu1
1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hizan’da askeri operasyon15. gününde : Şiddetli çatışmalar yaşanıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir