Iğdır Yeraltı Çarşı esnafından kayyıma ’yıkım’ tepkisi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Iğdır Yeraltı Çarşısı esnafı, kayyım tarafından yıkımına karar verilen Yer Altı Çarşısı’na ilişkin açıklama yaparak, olası yıkımda tüm esnafların mağdur olacağını ve bunu kabul etmeyeceklerinin altını çizdi.

Iğdır Yeraltı Çarşısı esnafı bir basın açıklaması yaparak, “Yeraltı çarşısı Iğdır il merkezi ölçeğinde en değerli taşınmazların başında gelmektedir. Belirlenen değer yetersizdir. Güncel değildir. Gerçek değerden uzaktır” dedi.

Iğdır Yer altı Çarşısı esnafı, Ağdır taşınmazları arasında bulunan yeraltı çarşısının yıkım kararına basın açıklamasıyla tepki gösterdi. Kayımın yıkım karar verdiği Yeraltı Çarşısı Esnafı adına açıklamada bulunan Yer Altı Çarşısı Başkanı Turan Tabaru, HDP’li Iğdır Belediye Başkanı Yaşar Akkuş görevden uzaklaştırıldığını anımsatarak, 3 buçuk yıldır Iğdır belediyesinin kayyımlar tarafından yönetildiğini vurguladı.

Tabaru ile çarşı esnafı mağduriyetlerini şu şekilde dile getirdi: 

“İşyerlerimizin bulunduğu Iğdır İli Merkez Baharlı Mahallesinde bulunan 13 ada 15 parsel numaralı taşınmaz ile ilgili Acele Kamulaştırma kararı verilmiştir. Karar gereğince Iğdır 1. Asliye Hukuk Mahkemesi nezdinde delil tespiti mahiyetinde değer tespiti yapılmıştır.

Öncelikle alınan karar bizi mağdur etmiştir. Uzun yıllardır taşınmazda bulunan dükkan işyerinde ticaretle iştigal etmekteyiz. Ülkemizde ki ekonomik sıkıntılar, hayat pahalılığı ve işsizlik malumdur. Bu şartlarda gelir kaynağımız olan işyerlerinin elimizden alınması ifade ettiğimiz ekonomik şartlarla beraber telafisi zor ve imkansız sıkıntılarla bizi karşı karşıya bırakmıştır.

Dükkanlarımızın elimizden alınmasıyla mağdur olacağız

Yeraltı çarşısında bulunan bütün esnafın bankalara borcu vardır. Bu borçların nedeni işyerlerine yapılan harcama ve alınan malzemelerdir. Dükkanlarımızın elimizden alınması ile hepimiz mağdur olacağız. Başka bir işyeri açma imkanımız da yoktur. Bize Eski Milli Eğitim Müdürlüğünün bulunduğu alanın yıkılarak burada yeni dükkanların yapılıp, tarafımıza verileceği sözü verilmişti. Ancak bu sözün yerine getirilmesini bekliyoruz.

‘Belirlenen değer yetersizdir’

Öte yandan belirlenen değer son derece düşük ve gerçek değerinden uzaktır. Iğdır il merkezi ölçeğinde en değerli taşınmazların başında gelmektedir. Belirlenen değer yetersizdir. Güncel değildir. Gerçek değerden uzaktır. İş yerlerimizden mahrum bırakılmamız kamu yararı ve hukuk devleti ile bağdaşmayan bir durumdur. Öncelikli ve temel talebimiz tesis edilen işlemden vazgeçilmesidir.

Tek geçim kaynağımız olan iş yerlerimizin elimizden alınmasını kabul etmiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın sesimizi duymasını bekliyoruz. Sayın Valimizin mağduriyetimizi gidermesini talep ediyoruz.”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Iğdır Yeraltı Çarşı esnafından kayyıma ’yıkım’ tepkisi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir