İHD Van valilik yasağını oturma eylemiyle protesto etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İHD Van, Cumartesi Anneleri ile dayanışma eyleminde kaybettirilen ve katledilenlerin hesabını sormaktan vazgeçmeyeceklerini belirterek, “Galatasaray Meydanı Cumartesi Anneleri’nindir” dedi.  

İHD Van Şubesi, Cumartesi Anneleri’ne destek olmak amacıyla yapmak istedikleri basın açıklaması Van Valiliği’nin aldığı 4 günlük “eylem ve etkinlik” yasağı gerekçe gösterilerek engellendi. Polis, İHD binası önüne barikat kurarak, kimsenin dışarıya çıkmasına izin vermedi.

İHD Van Şube Yönetim Kurulu üyesi Heval Sinan Aras, Valiliğin aldığı kararın anayasaya aykırı ve keyfi bir karar olduğunu söyledi. Basın açıklamasına katılanlar, Van Valiliği’nin aldığı yasak kararını, alkış ve oturma eylemi yaparak protesto etti.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İHD Van valilik yasağını oturma eylemiyle protesto etti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. Avatar
    14 Ekim 2023, 13:52

    […] İHD Van Şubesi, dernek binasında Cumartesi Annelerine/İnsanlarına destek amacıyla basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı okuyan İHD yönetim kurulu üyesi, “Halkımızın ve çevre esnafının zarar görmemesi için basın açıklamalarımızı dernek binamızda yapmaya karar verdik” dedi. […]

    Cevapla
  2. Avatar
    25 Ekim 2023, 14:15

    […] valilik tarafından 11 haftadır alınan iki günlük yasak kararı ile ilgili İHD Van Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Salih Coşkun, kararın hukuksuz […]

    Cevapla