İHD’nin 37’nci yıl dönümü Van’da kutlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İHD’nin 37’nci yıl dönümü Van’da gerçekleştirilen resepsiyonla kutlanırken, iktidarın güvenlikçi politikalarını terk ederek, Kürt sorunun çözümü için adım atması gerektiğine vurgu yapıldı.

İHD Van Şubesi de, İnsan Hakları Derneği’nin (İHD) 37’nci kuruluş yıldönümünü bir resepsiyonla kutladı. Artemêt ilçesindeki bir restoranda gerçekleşen resepsiyona çok sayıda kişi katıldı. Burada konuşan İHD Van Şube Başkanı Fırat Durmaz, nerede bir haksızlık varsa orada olduklarını belirterek, iktidarın her alanda hakları ayaklar altına aldığını ifade etti.

İHD’nin 37’nci yıl dönümü Van’da kutlandı - IHD Van yildonum kutlama 1

‘Siyasal iktidar, her alanı güvenlik alanına çevirdi’

İHD’nin 37 yıldır en zorlu koşullar altında, kesintisiz şekilde ateşin düştüğü yerde olduğunu ifade eden Durmaz, “İHD olarak hak ihlallerini görünür kılmaya, belgelemeye ve bunların bir daha asla yaşanmadığı bir dünya için mücadele etmeye devam ediyoruz. Siyasal iktidarın, ekonomiden toplum sağlığına kadar ülkenin tüm meselelerini güvenlik sorunu hâline getiren, toplumu kutuplaştıran, ülke içinde ve dışında şiddeti esas alan, bilhassa Kürt sorununun ve uluslararası sorunların çözümünde çatışma ve savaşı tek yöntem hâline getiren politikaları, toplum içinde militarizmin ve şiddet eğilimlerinin yaygınlaştırılmasının temelinde yatan zihniyetle mücadele ediyoruz. Başta en ağır biçimde ihlal edilen yaşam hakkı, kişi güvenliği ve işkence, ayrımcılık, sağlık haklarına erişim, çalışma hakkı, düşünce ve ifade özgürlüğü, toplanma ve gösteri yapma özgürlüğü olmak üzere pek çok temel hak ve özgürlüklerin inşası için mücadele ediyoruz” dedi. 

İHD’nin 37’nci yıl dönümü Van’da kutlandı - ihd kutlama

‘Kürt sorunu çözülmelidir’

Ardından konuşan Yeşil Sol Parti Van Milletvekili Zülküf Uçar ise, “İHD her zaman işkenceye, insan hakları ihlallerine ve her türlü ayrımcılığa karşı çok önemli bir duruş sergiledi. Yıllardır yaşanan yoğun mücadeleye rağmen Kürt sorunu bu ülkede halen çözülmüş değil. Kürt sorunu artık çözülmeye muhtaçtır. Halk artık bu sorundan yoruldu. Bu ülkede demokrasinin, adaletin ve eşitliğin egemen olması gerekiyor. Demokratik, özgürlükçü ve eşitlikçi bir anayasanın artık olması gerekiyor” dedi.

Konuşmaların ardından konuklar açık kürsüde görüşlerini dile getirdi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İHD’nin 37’nci yıl dönümü Van’da kutlandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir