Van sokaklarında gerginlik: Polis müdahale etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’ın Cumhuriyet Caddesi’nde öğlen saatlerinde su satan bir çocuğa önce zabıtaların ardından polisin müdahale etmesi gerginliğe neden oldu. Duruma tepki gösteren halka polis ise müdahale etti.

Van’ın Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Feqiye Teyran Parkı önünde su satan bir çocuğa zabıta müdahale etti. Zabıtalara halkın tepki göstermesi üzerine olay yerine gelen polislerle halk arasında arbede yaşandı. İddiaya göre 11 yaşlarında su satan bir çocuğa zabıta müdahale etti. Polislerin olay yerine gelmesinin ardından halkın tepki göstermesi üzerine polis halka saldırarak darp etti.

‘Polis memurları vatandaşın üzerine saldırdı’

Yaşanan olaya tanık olan Ümmühan Göke, Serhat News’e olayı şöyle anlattı: “Küçük çocuk su satıyordu. Bir tane polis arabadan indi. Çocuğu tutup tekme tokat arabaya sokmaya çalıştı. Yoldan geçen vatandaşlar da elinden almaya çalışınca polislerin hepsi bütün vatandaşlara hücum etti. Bir tane yaşlı adamı da yoldan alıp tekme tokat arabanın içerisine soktular. Vatandaş da duyarlı olduğu için tepki gösterdi. Bu defa da bütün polis memurları vatandaşın üzerine saldırmaya başladılar. Ben sol koluma iki tane yumruk yedim devletin memurundan. Ben bunlara nasıl güveneyim? Ne yapacağız? Bir çare bulunsun o zaman.”

Van sokaklarında gerginlik: Polis müdahale etti - van gerginlik polis mudahalesi 3

‘Ben bir Karadenizli olarak bu devletten utanıyorum’

Göke, devamında şunları aktardı: “Bize hiçbir açıklama yapmadılar. Sadece tekme tokat, bağırmak çağırmak, itmek, almak… Ben anjiyo oldum iki defa. Sol koluma vurdular. Bana ne yapacaklar? Bu düzen nasıl bir düzen? Bana açıklamasını yapsınlar. Ben de diyeyim ki, ‘devletin memuru haklıdır’. Haklı hiçbir yanı yok. Çok mu düşünüyorsun vatandaşın çocuğunu, alırsın, eline parasını verirsin, ailesine teslim edersin. Anasıyla babasıyla konuşursun. Vatandaş koruyor çocuğu. Koruyunca dayak yemek zorunda mıyız biz? Böyle düzen olur mu ya! Biz sizi başımıza getirdik diye hata mı yaptık? Ben bir Karadenizli olarak bu devletten utanıyorum. Lanet olsun bana ki, ben keşke oy vermeseydim. Keşke onlar da atlarını koşturmasaydılar.” 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van sokaklarında gerginlik: Polis müdahale etti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir