İlaçlama yapılmadığı iddia edilen Erciş’te sinek istilası

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erciş’in Gölağzı Mahallesi’nde artan sinek ve böcekler, mahalle sakinlerinin yaşamını olumsuz etkiliyor.

Van’ın Erciş ilçesine bağlı Gölağzı Mahallesi’nde bir süredir artan sinekler ve böcekler mahalle sakinlerinin gündelik yaşamını olumsuz etkiliyor. Mahalle sakinlerinden Volkan Kahyalar, geçtiğimiz yıl böyle bir sorunun olmadığını, belediye tarafından ilaçlama yapıldığını söylüyor. Kahyalar, mahalle sakinlerinin belediyenin kasıtlı olarak ilaçlama yapmadığını iddia ettiklerini belirtiyor.

Kahyalar, görümcesinin belediyeyi 3 defa arayarak şikayetlerini dile getirdiklerini bunun üzerine belediyenin geleceğini söylediğini fakat gelmediklerini kaydediyor. İlaçlama yapılmadığı için sivrisinek istilasına uğradıklarını ifade eden Kahyalar, “Meyve böcekleri var, ama ilaçlama yapılmayınca sivrisinek istilasına uğruyoruz. Sivrisinekler bitiyor, sabahları inanılmaz bir karasinek istilası başlıyor. Bitmiyor bir türlü” diyor.

‘Sineklerden dolayı dışarı çıkamıyoruz’

Sineklerin ve böceklerin bu kadar yoğun olmasının yarattığı sorunları şöyle sıralıyor Kahyalar: “Birincisi yatamıyoruz. İkincisi dışarı çıkamıyoruz. Esinti var diye balkona çıkmak istiyoruz, ama sineklerden dolayı çıkamıyoruz. Rahat bırakmıyorlar. Kahvaltı da yaptırmıyorlar. Dolayısıyla yemeğimizi içeride yemek zorunda kalıyoruz. Ama içerisi de çok sıcak olduğu için içeride de oturamıyoruz. Böylece gündelik hayatımız altüst oluyor.”

İlaçlama yapılmadığı iddia edilen Erciş’te sinek istilası - erciste sinek istilasi 3

Sineklere çözüm olarak pencerelere sineklik taktırdıklarını söyleyen Kahyalar, “Tellerin arasından bile girdiği için içeride de rahat bırakmıyorlar, ama dışarıya göre nispeten daha iyi tabii” diyor.

Hijyen konusunda sıkıntılar baş gösteriyor

Hijyen konusunda da sıkıntılar yaşadıklarını aktaran Kahyalar, “Sinek ve böceklerin getirdiği mikrop, pislik vs. var. Dün bir odanın duvarları komple sinek doluydu. Bir odayı yarım saat boyunca süpürdük. Sinekleri, böcekleri toplamamız da yarım saatten fazla sürdü. Temizledik, akşam olmadan yine aynı şey oldu” diye kaydediyor.

Erciş’in genelinde böyle bir sorunun olmadığını, Erciş’te ilaçlamanın yapıldığını ama Gölağzı Mahallesi’nde ısrarla ilaçlamanın yapılmadığını ekliyor.

Mahalle sakinlerinin sineklerle yaşadıkları sorunlar bununla da bitmiyor. Hava sıcaklarının bu kadar yüksek olduğu şu günlerde kapıları kapatmak bir eziyete dönüşüyor. Aynı zamanda sinekleri kovma yöntemi olarak perdeleri kapatıp ışıkları söndürmek de karanlıkta kalmalarına neden oluyor. Tabii en küçük bir ışığa tekrar geliyor sinekler.

İlaçlama yapılmadığı iddia edilen Erciş’te sinek istilası - erciste sinek istilasi 2

Yetkililere çağrı

Kahyalar, yemek yerken bu kadar çok sineğin etraflarında olmasının mide bulantısına sebep olduğunu dolayısıyla beslenme konusunda da sorunlar yaşadıklarını aktarıyor. Son olarak yetkililere çağrıda bulunan Kahyalar, bir an önce ilaçlama yapılarak sorunun çözülmesini talep ediyor.

Erciş Belediyesi’nden Açıklama

Konu ile ilgili görüştüğümüz Erciş Belediyesi, Gölağzı Mahallesi’nde düzenli bir şekilde ilaçlama yapıldığını, mahalle sakinlerinin iddialarının doğru olmadığını belirtti.

Serhat News

Tepki Ver | sinirli23
3
mutlu
Mutlu
2
_zg_n
Üzgün
23
sinirli
Sinirli
3
_a_rm_
Şaşırmış
İlaçlama yapılmadığı iddia edilen Erciş’te sinek istilası

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 Yorum

  1. Avatar

    Kaymakam bey gitse sinekler de gider.

  2. Avatar

    Ercis sahipsiz memleket su yok elektrik yok sinek alabildiğine artmış acaba hangi aralıkta ilaçlama yapılıyormuş ben 4gun kaldım celebibaginda birgun ilaclandigini görmedim insanların aklıyla dalga geçmeyin rezilliğin sebebi herkimse Allah belasını versin halka verdiğiniz değer işte bukadar….

  3. Avatar

    Belediyeden hiç memnun değiliz şehir toz toprak içinde ALLAH hesabını sorsun hakkımı helal etmiyorum

    Cevapla
  4. Avatar

    Maalesef Erciş Belediyesi yeterli değil bizlerde sineklerden dışarı cijamiyoruz cami acamiyoruz.copler haftalık toplanıyor bir hafta o pis kokulari çekiyoruz

    Cevapla