‘İpekyolu Belediyesi’nde yolsuzluk iddiası’ haberimiz Meclis gündemine taşındı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç, geçtiğimiz günlerde yayınladığımız “İpekyolu Belediyesi’nde yolsuzluk iddiası: 2 kişi görevden alındı” başlıklı haberimizi Meclis gündemine taşıdı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Murat Sarısaç, geçtiğimiz günlerde yaptığımız “İpekyolu Belediyesi’nde yolsuzluk iddiası: 2 kişi görevden alındı” başlıklı haberimizi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sordu. Sarısaç, seçilmiş belediye eş başkanların yerine kayyım atanmasıyla birlikte Van Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelere ilişkin usulsüzlük ve yolsuzluk haberlerinin sıklıkla gündeme geldiğine değindi.

‘Sayıştay raporlarına rağmen adım atılmadı’

Usulsüzlük ve yolsuzlukların Sayıştay’ın denetim raporlarına da yansımasına rağmen herhangi bir adım atılmadığını ifade eden Sarısaç, “Özellikle Van’da kayyum tarafından yönetilen İpekyolu Belediyesi hakkında 2020 yılı Sayıştay raporunda ciddi bulgular yer almıştır. Söz konusu bulgulara ilişkin herhangi bir inceleme başlatılmadığı gibi kayyumlarla ilgili farklı iddialar da gündemde yer almıştır. Yerel medyaya yansıyan bir habere göre; İpekyolu Belediyesi’nde yolsuzluk nedeniyle biri Park ve Bahçeler Müdürü olmak üzere 2 memurun görevden uzaklaştırıldığı belirtilmektedir. Haberde İpekyolu Belediyesi tarafından Van Kalesi eteklerinde yapılmaya başlanan ve yaklaşık maliyeti 24 milyon TL olan parkın yapımında, 1 milyon 400 bin TL’lik usulsüzlük yapıldığı bilgisi bulunmaktadır. İpekyolu Belediyesiyle ilgili olarak önceki kayyum Sinan Aslan döneminde de haksız işe alımların yapılmasının yanında kayyumun kendisi ve atadığı yöneticiler için aldığı 50 takım elbiseyi belediyeye fatura ettiği de kamuoyuna yansımıştı” dedi.

Sarısaç İçişleri Bakanı’nın cevaplaması üzere şu soruları sordu:

“* Van’da İpekyolu Belediyesi’nde yolsuzluk ve usulsüzlük yapıldığı iddialarına ilişkin Bakanlığınızda hangi bilgiler bulunmaktadır?

* İpekyolu Belediyesi’nde yolsuzluk yapılmasıyla ilgili herhangi bir inceleme başlatılmış mıdır?

* İpekyolu Belediyesi’nde yapıldığı belirtilen 1 milyon 400 bin TL yolsuzluğa ilişkin önerge tarihine kadar hangi adımlar atılmıştır?

* İpekyolu Belediyesi’nde önceki kayyum döneminde haksız işe alımlar ve belediyeye fatura edilen 50 takım elbiseyle ilgili herhangi bir inceleme yapılmış mıdır? Konuyla ilgili atılan adımlar nelerdir?

* Sayıştay’ın 2020 yılı raporunda yer verilen bulgular kapsamında oluşan kamu zararı ne kadardır? Konuyla ilgili herhangi bir inceleme başlatılmış mıdır?

* İpekyolu Belediyesi’nin önerge tarihine kadar mevcut borcu ne kadardır? İlgili belediyesinin son 6 yıldaki borçlarının yıllara göre dağılımı nedir?

* Kayyum idaresindeki İpekyolu Belediyesi’nde yolsuzluk ve usulsüzlüklerin önüne geçilmesi amacıyla alınan tedbirler nelerdir?”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
‘İpekyolu Belediyesi’nde yolsuzluk iddiası’ haberimiz Meclis gündemine taşındı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir