İran interneti kesti: Starlink uyduları Van semalarında göründü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da, Elon Musk’ın roket, uydu ve uzay mekiği şirketi SpaceX’in Starlink uydularının geçişi gökyüzünü aydınlattı. Uydular İran’a mesaj olarak yorumlandı.

İran’da 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin başörtüsünü düzgün takmadığı gerekçesiyle ahlak polisi tarafından gözaltına alınması ve gözaltındayken hayatını kaybetmesi üzerine çıkan protestolar nedeniyle hükümet internet kullanımını durdurdu, bazı uygulamalara erişimi engelledi. ABD, özel şirketlerin İranlılara internet hizmeti sağlaması için internet sağlayıcı şirketlerin İran’a yönelik yaptırımlardan muaf olduğunu açıkladı; bu kararın açıklanmasından hemen sonra Elon Musk, Starlink uydusunu İranlılara internet sağlanması için aktive ettiğini duyurdu.

Van semaları aydınlandı

Elon Musk’un açıklamasından sonra Van semalarında heyecanlandıran görüntüler ortaya çıktı. Saat 19.30 sıralarında gökyüzünde ortaya çıkan ışıklar merak uyandırdı. Tek sıra halinde ilerleyen ışık noktaları sosyal medyada da gündem oldu. 5 dakika boyunca gökyüzünde görünen Starlink uydularını gören yurttaşlar cep telefonlarına o anları kaydetti.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İran interneti kesti: Starlink uyduları Van semalarında göründü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir