İrven: Ülkemiz ekonomik buhran yaşamaktadır

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milyonlarca kişi asgari ücretin ne kadar olacağını beklerken, konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Deva Partisi Van İl Başkanı Avukat Erkan İrven, ülkede ekonomik buhran yaşandığını vurguladı.

Asgari ücret zammı için kritik viraja girilirken, milyonlarca vatandaş asgari ücretin ne kadar olacağını merak ediyor. Yaklaşık 7 milyon asgari ücretli çalışan başta olmak üzere, toplumun genelini ilgilendiren yeni asgari ücretin belirlenmesine yönelik süreç devam ediyor.

Yeni asgari ücretin belirlenmesine yönelik açıklamalarda bulunan Deva Partisi Van İl Başkanı Av. Erkan İrven, “İstikrarlı bir şekilde durmadan artan enflasyon ve sürekli gelen zamlar karşısında ezilen vatandaşlarımız için asgari ücretin artırılması yine çözüm olmayacaktır. Tek çözüm; bu kötü iktidar ve işbirlikçilerinin gönderilmesi, yerine insanı önemseyen, adalete ve hukuka saygılı ehliyetli liyakatli yöneticilerin gelmesi” dedi.

‘Ülkemizde açlık sınırı 14 bin TL’ye dayanmıştır’

Ülke genelinde son zamanlarda iktidarın yanlış politikaları sonucu yoksul ve orta tabakanın ciddi manada ekonomik buhran yaşadığını belirten İrven, “Bu ekonomik buhran da insanımızı manevi olarak her yönden olumsuz etkilemektedir. Bunun da sorumlusu başta, ‘Verin yetkiyi görün etkiyi’ diyen Sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere çalışma arkadaşlarıdır. Ülkemizde bugün asgari ücretle geçinen on milyonlarca insan vardır ve bu kesim toplumun büyük çoğunluğunu oluşturmaktadır. Her bir bireyin insan onuruna yakışır hayat yaşaması, yöneticilerin asli ve anayasal görevidir. Ama maalesef iktidar bu noktada sorumluluğunu yerine getirememektedir. Ülkemizde açlık sınırı 14 bin TL’ye dayanmışken, yoksulluk sınırı 45 bin TL civarına dayanmıştır. Ekonomide uygulanan yanlış politikalar her geçen gün zam ve artan enflasyon gibi vatandaşımızın canına okuyan canavarı ortaya çıkarmaktadır. Bu asgari ücretin arttırılması demek, dolaylı olarak her şeyin de peşin arttırılması demektir. Yeni zamların ve enflasyonun yine artması da kaçınılmazdır” dedi.

‘Bu siyasi hareketler bizi her geçen gün mutsuzluğa ve fakirliğe sürüklemektedir’

Türk Lirası’nın her geçen gün eridiğine dikkat çeken İrven, “Zira ülkemizde istikrarlı giden hiçbir şey yoktur ve paramız her geçen gün erimektedir. Kaldı ki 2024 bütçesinde de yeni para birimimiz ile 2 Trilyon 652 Milyar TL açık bulunmaktadır. Bu da yeni zamlar, yeni vergiler ve giderek artacak enflasyonun ve maalesef daha kötü günlerin habercisidir. Çözüm aslında iktidarın alım gücünü arttırmasıdır. Gelinen noktada mevcut iktidar ve işbirlikçileri bu işi artık götüremez hale gelmiştir. Önümüzdeki yerel seçim, bu iktidara ve bu iktidar gibi oylarımızı, çantada keklik olarak gören siyasi figür ve partilere, aslında patronun biz olduğumuzu, seçmen olarak bizim sözümüzün geçerli olduğunu en net bir şekilde ifade etmemiz lazım. Bizi dar kalıplara koyan, hareket alanımızı kısıtlayan, gerek siyasal İslam adı altında yanlış işler yapan siyasetçiler gerekse de ırk üzerinden, ezilmiş bir takım toplumların duygularını istismar eden siyasi figür ve hareketlere dur dememiz lazım. Zira bu siyasi hareketler bizi her geçen gün mutsuzluğa ve fakirliğe sürüklemektedir” diye konuştu.

İrven son olarak şunları dile getirdi:

“Gelinen noktada her derdimize DEVA olacak, ihtiyacımız olan tek şey, insanı önceleyen, evrensel düşünen, temel hak ve özgürlükler çerçevesinde hareket etmektir. Bu hususu tesis ettiğimiz sürece, insan kaynaklarımızı bu yönde sevk ve idare ettiğimiz sürece sorunlarımız her geçen gün azalacaktır. Yaklaşan yerel seçimler bizler için bir fırsat ve dönüm noktasıdır. Bu yerel seçimlerde yanlış işler yapmasına rağmen kendinden emin bir şekilde oylarımızı çantada keklik gibi görenlere gereken cevabı verip, onların kulağını çekmemiz şarttır. Aksi takdirde hep hüzün, hep fakirlik olacaktır.”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İrven: Ülkemiz ekonomik buhran yaşamaktadır

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir