İsrail ve Hamas arasındaki 4 günlük ateşkes başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalara verilecek dört günlük ateşkes başladı. Varılan mutabakat doğrultusunda 13 kişilik ilk rehine grubunun bugün serbest kalması bekleniyor.

İsrail ile Hamas arasında Gazze‘de yaşanan çatışmaları taraflar arasında varılan mutabakatla 49’uncu gününde ara verildi. Hamas’ın 7 Ekim’de düzenlediği saldırı sonrasında İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında paylaşılan bilgilere göre, bugüne dek 14 bin 854 insan hayatını kaybetti. 

Mısır ve Katar’ın arabuluculuğunda varılan mutabakat doğrultusunda çatışmalara 4 gün ara verilecek. Bu süre zarfında Hamas’ın elindeki 50 rehineyi serbest bırakması, İsrail hapishanelerindeki 150 Filistinlinin de salıverilmesi bekleniyor.

13 kişilik ilk rehine grubunun ise bugün Türkiye saatiyle 17.00’de serbest kalması bekleniyor.

Ateşkes süresince Refah Sınır Kapısı’ndan Gazze Şeridi’nin her bölgesine insani yardım ulaştırılmasına izin verilecek.

İsrail Ordusu: Uzlaşı nihai değil, savaş sürecek

Mutabakatla çatışmalara ara verilse de İsrail ordusundan, Hamas’la varılan uzlaşının genel hatlarının “nihai” olmadığını ve bunlar üzerinde değişiklik yapılabileceği açıklaması geldi.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, düzenlediği basın toplantısında “Hamas’la yapılacak esir takası, tüm esirlerin geri dönüşünün başlangıcı olacak. Sonrasında İsrail ordusu, (Gazze’de) savaşa devam edecek” dedi.

Ordu Sözcüsü Hagari,  Gazze’de Hamas’ın serbest bırakacağı kadın ve çocukların isimlerinin bulunduğu bir ön liste aldıklarını da kaydetti. Hamas’ın, uzlaşmayı ve çatışmalara verilen insani arayı istismar ederek “asılsız haberler yayacağını ve psikolojik savaş yürüteceğini” iddia eden Hagari, ordunun esir takası uzlaşısını tamamlamak ve Gazze’deki savaşın bir sonraki aşamasına hazırlanmak için çalıştığını söyledi.

İsrail ordusunun verdiği kayıplar hakkında da bilgi veren Hagari, 7 Ekim’den bu yana toplamda 392 askerin öldüğünü söyledi ancak kara harekâtının başlamasından bu yana (27 Ekim) kaç askerin öldüğüne dair ayrıntı paylaşmadı.

Lübnan sınırında Hizbullah’la açılan cepheye ve buradaki çatışmalara işaret eden Hagari, buradaki durumun her an kontrolden çıkabileceğini dile getirdi. Hagari, Lübnan’ın güneyinde füzelerin atıldığı noktalara güçlü bir şekilde saldıracaklarını sözlerine ekledi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail ve Hamas arasındaki 4 günlük ateşkes başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir