İtalya’da sağanak yağış can aldı: 10 ölü, 4 kayıp

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İtalya’da aşırı yağışların yol açtığı sellerde 10 kişi öldü, ikisi çocuk dört kişinin hala kayıp olduğu duyuruldu. Yaklaşık 50 kişi ise hipotermi ve yaralanmalar nedeniyle hastanelere kaldırıldı.

İtalya‘nın doğusundaki Marche bölgesinde aşırı yağışların yol açtığı sellerde 10 kişi hayatını kaybetti. Uzmanlar aşırı yağışların ‘iklim değişikliğiyle bağlantılı sıra dışı bir meteorolojik olay’ olduğunu vurguluyor. Perşembe günü etkili olan aşırı yağışlar, Ancona şehri ve çevresinde büyük yıkıma yol açtı. Gece boyunca onlarca kişi mahsur kaldıkları bina çatıları ve ağaç tepelerinden kurtarılırken sabah saatlerinde 10 kişinin cansız bedenine ulaşıldığı haberi geldi.

İkisi çocuk dört kişi kayıp

Hipotermi ve yaralanmalar nedeniyle yaklaşık 50 kişi hastanelere kaldırıldı. Yerel yetkililer 2’si çocuk 4 kişinin de halen kayıp olduğunu bildiriyor. BBC Türkçe’den Övgü Pınar’ın aktardığına göre, selden etkilenen Castelleone di Suasa kasabasının Belediye Başkanı Carlo Manfredi, bölgedeki durumu ‘’kıyamet gibi’’ diye özetledi. Marche bölgesi Sivil Savunma Müdürü Stefano Stefoni, dünkü yağışların sıra dışı biçimde yoğun olduğunu belirterek ‘’2-3 saat içinde, normalde bölgeye bir yılda düşen yağışın yarısına denk gelen 420 mm yağış gerçekleşti’’ dedi. Sassoferrato Belediye Başkanı Maurizio Greci ise, sel felaketi öncesinde yalnızca düşük seviyede bir yağmur ve rüzgar uyarısı geldiğini, böylesine sıra dışı bir olayı beklemediklerini söyledi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İtalya’da sağanak yağış can aldı: 10 ölü, 4 kayıp

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir