Kandaşoğlu ateş püskürdü: Adaletsizlik sürerse kenti terk edeceğiz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

VAN TSO seçimlerine mevcut başkan Necdet Takva’nın bir gruba yaptığı itirazı kabul etmesine isyan eden seçimlerde galip gelen iş insanı Zahir Kandaşoğlu, büyük bir adaletsizliğin yaşandığına dikkat çekti. Kandaşoğlu, adaletsizliğin devam etmesi durumunda, kendisine destek veren iş insanlarıyla birlikte şirketlerini Van TSO’da çekerek, kentten ayrılacaklarını söyledi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Cumartesi günü yapılan Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) seçimlerinde Necdet Takva’nın itirazını kabul ederek 1. Meslek Grubunun seçiminin iptal edilmesine tepkiler sürüyor. Van Adliyesi önünde açıklama yapmasına izin verilmeyen Zahir Kandaşoğlu geldiği seçim bürosunda konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamasında mevcut başkan Necdet Takva ve Oda Genel Cengiz Aras’ın kenti kaos ortamına çekmek istediklerine dikkat çekerek, Van TSO’nun seçim öncesi yaptığı usulsüzlüklere karşı yaptıkları itirazlara dikkat çekti. Kandaşoğlu, “Bu seçimde 5 liste yarıştı. Mavi liste dışındaki bütün listeler sahada çalıştı. Yalnız bizim dikkatimizi çeken tek şey mavi liste hiç saha çalışması yapmamasıydı” dedi.

‘Büyük bir oyun onandı’

Sahada üç farklı yetki belgesinin dağıtıldığını kaydeden Kandaşoğlu, Mavi Listede yarışan Necdet Takva’nın çalışma yapmadan her gün ‘19 meslek grubunu alacağız’ söyleminin altında dönen oyunlar olduğunun altını çizdi. Kandaşoğlu, şunlara dikkat çekti: “Mevcut yönetim, Başkan ve genel sekreter sahada üç farklı yetki belgesi dağıttı. Hatta seçim günü bu oyunu seçim bölgesinde bir araba içinde yaptılar. Biz bunu tespit edince olay yerinden kaçtılar. Yani büyük bir oyun oynandı. Bütün oyunlara rağmen seçim sonucunda biz 10 grup aldık. Ama mavi liste bunu hazzetmedi. Bunun üzerine Mavi liste sahte yetki belgesi kullandığı yönünde başvuru yaptık.”

‘Seçim boyunca bu hilelere dikkat çektik’

Konuşmasında 6 aylık seçim sürecinde yaşanan hukuksuzluk ve yaptıkları itirazlara da vurgu yapan Kandaşoğlu, “Biz seçim süreci boyunca yaşanan hukuksuzluklara karşı YSK, Ticaret Bakanlığına çok sayıda başvuru yaptık. Hatta bakanlıktan yaşananlarla ilgili müfettiş istedik. Van Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk. Odada bir şebekenin oluşup listelerle oynandığına dair bütün başvurularımızı yaptık. Bunla ilgili defalarca girişim yaptık. Bize yönelik bu altı ayda çok oyunlar oynandı” diye konuştu.

‘Bu süreçte öpmediği el kalmadı’

Hukuksuzluğun devam etmesi durumunda kentte iş insanı kalmayacağı uyarısında da bulunan Kandaşoğlu, “Böyle devam ederse bu kentte iş insanı kalmaz. Eğer bu hukuksuzluk böyle devam ederse biz bütün şirketlerimizi bu odadan çekeceğiz. Bu odayı Necdet Takva ile Genel Sekreter Cengiz Aras rezil ettiler. Geçen seçimde bizde küçük bir oyla kaybettik. Ama bu çirkefliği yapmadık. Karara razı olduk. Sen o odayı rezil ettin. Şimdi bu kirli oyunların peşine düştün. Bu süreçte öpmediği el kalmadı. Şimdi İlçe seçim kurulunu yanlış yönlendiriyorlar. Bu terbiyesizlik ve ahlaksızlıktır. Ben bütün siyasi partilerine çağrı yapıyorum. Bu rezalete dur demek için çalışsınlar. Biz kimseden yardım istemiyoruz. Hak ve hukuk ne ise ona karar verilsin. Temelimiz İl seçim kurulu bu yanlışı düzeltmesidir” diyerek sürece yapılan müdahalelere dikkat çekti.

Açıklamadan sonra Kandaşoğlu ve ekibinin seçim bürosundaki bekleyişi devam ediyor.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kandaşoğlu ateş püskürdü: Adaletsizlik sürerse kenti terk edeceğiz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir