Kars, Ağrı ve Iğdır’da Kerbela anması

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kars, Ağrı ve Iğdır’da bir araya gelen Şii vatandaşlar, Hazreti Muhammed’in torunu Hazreti Hüseyin’in Kerbela’da katledilmesinin 1384. yılı dolayısıyla anma programları düzenledi.

Hazreti Hüseyin ve beraberindekilerin, muharrem ayının 10. gününde katledilmeleri dolayısıyla bugün “matem günü” olarak görülüyor ve “Kerbela şehitleri” etkinliklerle yad ediliyor. Kars’ta Hazreti Ali Çarşı Camisi önünde bir araya gelerek ellerinde Atatürk ve Hazreti Ali’nin posterlerini taşıyan grup, anma programı kapsamında yürüyüş gerçekleştirdi.

Gruptakiler, Faikbey Caddesi’nden Işıklı Ehlibeyt Camisi önüne kadar mersiyeler eşliğinde sine dövüp vücutlarına zincir vurdu.

Siyah elbise giyen kadınlar, ellerinde Zülfikar ile yürüyüşe katıldı. Bazı vatandaşlar da korteje eşlik ederek sine vurdu.

Yürüyüşe katılanlar, Cumhuriyet Caddesi’ndeki Işıklı Camisi önüne gelerek dua okudu ve bir süre sonra yürüyüşe devam etti.

Ağrı

Ağrı’nın Taşlıçay ilçesinde Ehlibeyt Yeşil Cami Derneğince düzenlenen program kapsamında bir araya gelen vatandaşlar, Asri Mezarlık ve Yassıkaya köyünü ziyaret etti.

Vatandaşlar, Hazreti Hüseyin’in posterlerini taşıyarak ilçe merkezindeki Ehlibeyt Yeşil Camisi’nin önüne kadar yürüdü.

İlahiler okuyan vatandaşlar, sinelerine vurarak gözyaşı döktü. Camide devam eden programda, Kur’an-ı Kerim okundu.

Kars, Ağrı ve Iğdır’da Kerbela anması - agri anma

Iğdır

Iğdır il merkezi ve ilçelerinde de anma programları düzenlendi. Siyah kıyafetler giyen gençlerin oluşturduğu “deste” adı verilen gruplar, camilerden toplanarak Asrı Mezarlık ve aşure merasimin yapılacağı Zübeyde Hanım Meydanı’na yürüdü.

Burada devam eden programda, “Kerbela şehitleri” için dua edildi, sinezen okundu.

Kuran-ı Kerim ve mersiyeler okunan programda, Iğdır Ehlibeyt Alimler Derneği Başkanı Zeki Tümay, güne ilişkin konuşma yaptı.

Kars, Ağrı ve Iğdır’da Kerbela anması - igdir anma

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kars, Ağrı ve Iğdır’da Kerbela anması

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir